Hava Durumu

Türk turistlerin de tercih ettiği Bansko kayak merkezinde korona alarmı

Bulgaristan'da Türk turistlerin de gittiği ünlü kayak merkezi Bansko'da, 9 yaşındaki İngiliz turistte Corona Virüs (Covid-19) tespit edildi. Vaka üzerine savcılık kararıyla kayak merkezi kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk turistlerin de tercih ettiği Bansko kayak merkezinde korona alarmı

Türk turistlerin de rağbet ettiği kayak merkezinde tatil yapan İngiliz aile, 9 yaşındaki çocuklarını yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürdü. Yapılan Corona Virüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine 6 kişilik aile, Bansko'daki kendi evlerinde karantinaya alındı. İngiliz ailenin 13 Mart Cuma günü İngiltere'den Bansko'ya geldiği belirtildi.

Bu arada 4 kişilik başka bir İngiliz aile de kayak merkezindeki otel odasında karantina altında tutuluyor. İsmi açıklanmayan yaşlı bir İngiliz ise Corona Virüs teşhisiyle Blagoevgrad Hastanesi'ne sevk edildi.

Blagoevgrad İli Bölge Sağlık Müdürlüğü, Bansko'da kayak tesislerinin hala çalışıyor olmasını 'büyük bir problem' olarak niteledi ve hükümetin kısıtlamalarına uyulmadığını açıkladı. Bölge Savcılığı harekete geçerek Bansko Kayak Merkezi'ni ziyaretçilere kapattı.

Bulgaristan'da Corona Virüs nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, son vakayla birlikte Corona Virüs hasta sayısı 52'ye yükseldi.

BULGARİSTAN'DA OHAL TEDBİRLERİNE UYMAYANLARA AĞIR CEZA

Bulgaristan hükümeti 13 Mart'tan itibaren bir aylık süreyle OHAL ilan etmişti. Yetkililer, karantina tedbirlerine uymayanlara 5 yıl hapis ve 10 bin ile 25 bin Euro arasında para cezası uygulanacağını açıkladı. Corona Virüs salgına karşı alınan tedbirlerin yasal olarak yürürlüğe girmesi için 14 Mart'ta 'Olağanüstü Resmi Gazete' yayımlandı.

'TIBBİ PERSONELE AYLIK 500'ER EURO EK MAAŞ

Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Başbakan Boyko Borisov'un birlikte yaptığı toplantı sonrası alınan bir kararla hastanelerde vakalara müdahale eden doktor, hemşire, sağlık personeli ve sıhhi görevlilerin maaşlarına ek 1000'er Leva (500 Euro) zam kararı alındı.

Avrupa Birliği fon kaynaklarından Corona Virüsle mücadele için Bulgaristan'a 812 milyon Euro destek verilecek. Sofya yönetimi AB'nin Corona Virüse karşı yapısal ve yatırım fonlarından aldığı 546 milyon Euro'yu da hala kullanmadığı için AB'den sağlanacak toplam destek 1,358 milyar Euro olacak. Bu kaynaklar tıp araç- gereçleri, sağlık görevlileri ve ekonominin en çok zarar gören küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi için kullanılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.