Hava Durumu

Türk yolcularda coronavirüse rastlanmadı! 'Koca Yusuf' geliyor...

Koronavirüs salgını dolayısıyla Çin'den Türk vatandaşların tahliyesini yapacak Türk Silahlı Kuvvetlerine ait dev kargo uçağı, Çin'in Vuhan kentinden yola çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada sağlık kontrolünde hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2020 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2020 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk yolcularda coronavirüse rastlanmadı! 'Koca Yusuf' geliyor...

Corona virüsü alarmında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çin'in Vuhan kentinde Corona virüsü dolayısıyla mahsur kalan Türk vatandaşları, Türkiye'den gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kargo uçağı ile tahliye edilmeye başlandı. Uçağa binerken kontrol edilen hiçbir vatandaşta Corona virüsü belirtisi olmadığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'ndan sonra açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Wuhan'dan tahliye edilen 32'si Türk 42 yolcunun sağlık ekipleri tarafından kontrol edildiğini ve yolcularda hastalık tespit edilmediğini duyurdu. Koca, Çin'den gelenlerin 14 gün süreyle Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesinde, tek kişilik odalarda takip edileceğini bildirdi.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

İzolasyon odalarımızı ve sedyelerimizi yerinde gördüm.

İstanbul Havalimanı'nda termal kamera ve diğer önlemleri yerinde gördüm.

THY uçuşlarını durdurma kararı almıştı. Şu ana kadar 13 bin yolcu tarandı. Herhangi bir şüpheli yolcuya rastlanmadı.

Farklı illerden bildirilen toplam 70 vaka idi, şimdi 88 şüpheli kişiden alınan numuneler analiz edildi.

Türkiye'de kesin olarak yeni "corona virüs" tanısı alan hastamız olmadı.

TSK'ya ait A430M uçağı dün Ankara'dan havalandı. Gece yarısı Wuhan'a ulaşan uçağımızda, TİKA ve Sağlık Bakanlığı'ndan gönderilen yardımlarımız da Çinli yetkililere teslim edildi. Çin hükümeti bu konuda teşekkürlerini iletti.

Aileleriyle birlikte 32 Türk vatandaşı, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve 1 Arnavutluk vatandaşı olmak üzere uçaktaki 42 yolcu sağlık ekiplerimiz tarafından kontrol edildi ve hastalık tespit edilmedi.

Hastalık belirtisi olsa uçuşuna izin verilmeyecekti.

Kendilerini 14 gün misafir ederek hiçbir olasılığı ötelemek istemiyoruz.

Her hastanın tek odada kalabileceği şekilde planlandı.

A400M askeri kargo uçağında bulunan Ali Murat Alhas, Vuhan'dan tahliye edilen 42 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Alhas, yaklaşık 8 saatlik yolculuğun ardından Ankara'ya inecekleri bilgisini paylaştı. Öte yandan Ulanbator'da yakıt ikmali yapan uçaktaki sağlık personeli tarafından 42 kişinin ateşleri ve oksijen seviyeleri ölçüldü, tüm göstergelerin normal seviyede olduğu teyit edildi.

Türk vatandaşlarının yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Arnavutluk vatandaşlarının da aralarında bulunduğu 42 kişinin, 19.00'da yurda varması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türk ve dost ülke vatandaşlarını Sağlık Bakanlığı personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin'in Vuhan kentinden havalandı." ifadeleri kullanıldı.

"BİR AN ÖNCE TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYORUM"

Tahliye edilen Türk yolculardan Neslihan Çimen, "Tahmin ettiğimizden daha zor bir yolculuk oldu. Beş kontrolden geçtik. Duygusal olarak da çok yorgunum. Bir an önce Türkiye'ye gitmek istiyorum. Kent şu an bomboş, insanlar yaşamıyor diyebilirim. Birbirlerine camlardan bağırıyorlar, insanlar bunalmış durumda. Biz şanslı olanlardanız devletimiz sayesinde." dedi.

İHA DUYURDU: ANKARA'DA KONTROL ALTINA ALINACAKLAR

İhlas haber Ajansı (İHA) Çin'den getirilen Türklerin Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde kontrol altına alınacağını duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.