Hava Durumu

Türk yönetmenden tazminat davası

Türk film yönetmeni Serhat Karaaslan En İyi Kısa Film dalında Oscar'a aday gösterilen Danimarkalı yönetmen Elvira Lind'in 'The Letter Room' (Mektup Odası) adlı filminin, 2019 yapımı 'Passed by Censor' adlı kendi uzun metrajlı filminden intihal yaptığı gerekçesiyle avukatlarının tazminat davası açmasını istediği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2021 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2021 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk yönetmenden tazminat davası

Politiken gazetesinin haberine göre, Serhat Karaaslan, sosyal medya ve film eleştirmenleri aracılığıyla davadan haberdar olduktan sonra, ekibinin şu anda davadaki yasal olasılıkları değerlendirdiğini yazdı.

Ülkenin en büyük gazetelerinden Politiken ayrıca, Türk avukatların tazminat talebinde bulunmadan önce 'The Letter Room'da yer alan hiç kimsenin Türk filmini daha önce görmediğini veya bilmediğini öne sürdü.

'Mektup Odası' Pazartesi gecesi En İyi Kısa Film dalında Oscar'a aday gösterildi, ancak Elvira Lind ve filmin arkasındaki ekibin geri kalanı 'Two Distant Strangers' adlı filme karşı kaybetti.Her iki film de, hapishane mahkumları ve akrabaları arasında değiş tokuş edilen mektupları okumakla görevli bir hapishane memurunu konu alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.