Hava Durumu

Türkiye 2021 yılına sessiz girdi!

Tüm dünyayı etkisi alan koronavirüs salgını gölgesinde Türkiye de yeni yıla sessiz girdi. Cadde ve sokaklarda sessizlik hakim vatandaşlar 2021'i evlerinde karşıladı

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2021 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2021 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye 2021 yılına sessiz girdi!

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının damga vurduğu 2020 yılının uğurlandığı son saatlerde Türkiye 2021 yılına sessiz girdi.

Kovid-19 mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından cadde ve sokaklar boş kaldı.

2021'E İLK ONLAR GİRDİ

Birçok ülkede "bit artık" sözleriyle anılan 2020'nin son gününde dünyayı yeni yıl heyecanı sardı. Yeni Zelanda'nın ardından Avustralya da yeni yıla girdi. Başkent Sidney'deki havai fişek gösterisi göz kamaştırdı.

Her yıl 31 Aralık'ta hem Türk basınında hem de uluslararası kamuoyunda görmeye başladığımız "yeni yıla girmeye başladılar" haberleri bu yıl daha sönük geçen kutlamaları konu alıyor. Türkiye ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede corona virüsü salgını nedeniyle kutlamalar yasaklanırken, bugün Pasifik adaları Tonga, Samoa ve Kiribati 2021'e ilk giren ülkeler oldu. Pasifik adası ülkeleri TSİ 13:00'te 2021'e giriş yaptı.

Yeni Zelanda 2021 yılına "merhaba" dedi! Salgının kontrol altına alındığı ülkede, kutlamalara herhangi kısıtlama getirilmedi.

Bu ülkeleri Japonya, Güney Kore ve Avustralya takip ediyor.

AVUSTRALYA

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının damga vurduğu 2020 yılının uğurlandığı son saatlerde tüm dünyada yeni yıl coşkusu başladı. Yeni Zelanda'nın ardından Avustralya da 2021'e "merhaba" dedi. Sydney kentinde her yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli bir havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. 7 dakika süren havai fişek gösterisi ile Sydney Limanı Köprüsü renklenirken, gökyüzü rengarenk ışıklarla aydınlandı. Sydney Limanı Köprüsü'nün üzerinde yer alan salgına yönelik "stay safe" (güvende kal) ve "help stop the spread" (yayılmayı durdurmak için yardım et)" yazıları dikkat çekti.

'İSTEDİĞİMİZ SON ŞEY 2021'İ SÜPER YAYILMA İLE KARŞILAMAK'

Salgının başlangıcından bu yana sıkı tedbirler uygulanan ülkede, vatandaşlara evde kalmaları ve gösteriyi televizyondan izlemeleri için çağrıda bulunulmuştu. Ülkenin Yeni Güney Galler eyaletinde Başbakan Gladys Berejiklian sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "İstediğimiz son şey 2021'i süper yayılma ile karşılamak" dedi.

Salgına yönelik önlemler kapsamında her yıl 1 milyondan fazla insanın dünyaca ünlü havai fişek gösterisini izlemeye geldiği Sidney Limanı'na girişler yasaklanarak, bölgede çok sayıda polis görevlendirildi.
Avustralya'nın ardından sırasıyla Japonya, Tayvan, Çin ve Rusya yeni yıla girecek ülkeler arasında yer alıyor.

Pasifik Okyanusu'nda bulunan Bakers Adası ve Amerikan Samoası ise 2021'e en son girecek ülkeler olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.