Hava Durumu

Türkiye-AB ilişkilerindeki olumlu seyri herkesin yararına görüyoruz

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AB Dönem Başkanı Bulgaristan'ın, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefini desteklediğini belirterek, "Türkiye-AB ilişkilerindeki olumlu seyri herkesin yararına görüyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye-AB ilişkilerindeki olumlu seyri herkesin yararına görüyoruz

"Bulgaristan Milli Günü" dolayısıyla, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçiliğinde resepsiyon düzenlendi.

Türkiye ve Bulgaristan milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Işık ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcileri ile yerli ve yabancı davetli katıldı.

Fikri Işık, burada yaptığı açıklamada, Bulgaristan halkının milli gününü kutlayarak, iki ülke ilişkilerinin siyasi, ekonomik ve kültürel alanda önemli potansiyel vadettiğini vurguladı.

"İstanbul'daki Sveti Stefan Kilisesi'nin 7 Ocak 2018 tarihinde açılması, ilişkilerimizin geldiği seviyenin en güzel göstergesidir." diyen Işık, Bulgaristan ile karşılıklı kültürel varlıkların restorasyonunda birlikte çalışmayı hedeflediklerini kaydetti.

Işık, AB dönem başkanlığı münasebetiyle Bulgaristan'ı kutlayarak, "Bulgaristan AB'ye tam üyelik hedefimizi desteklemektedir. Türkiye-AB ilişkilerindeki olumlu seyri herkesin yararına görüyoruz." diye konuştu.

Türk soydaşların iki ülke arasındaki sağlam dostluk köprüsü olduğuna inandığını aktaran Bakan Işık, "Soydaşlarımızın temel vatandaşlık ve insan hakları kapsamında, Bulgaristan'ın ekonomik, ticari, siyasi ve kültürel hayatına tam olarak entegre olmalarını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Nayenski ise Bulgaristan'ın yüzyıllardır Avrupa'nın Güney Asya kapısı olduğunun altını çizerek, Bulgaristan'ın Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığı süresince yollar ve köprülerin yanı sıra dijitalleşme, kültürel alışveriş ve ülkeler ve bölgeler arasındaki bağları güçlendirmeye odaklanacağını kaydetti.

Türkiye'nin Bulgaristan'ın komşusu, NATO müttefiki ve önemli bir ortağı olduğuna dikkati çeken Nayenski, "Türkiye, AB'nin aday bir ülkesi ve göç konularında, terörle mücadelede, enerjide, ekonomide, ticarette ve daha bir çok alanda önemli bir ortağıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Nadejda Nayenski, Bulgaristan'ın dönem başkanlığında ana hedeflerinden birinin de Türkiye-AB ilişkilerinde doğrudan iletişim için her yolu açık tutmak olduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.