Hava Durumu

Türkiye Ahmet için seferber oldu!

5 yaşındaki Ahmet Çınar Abay 'Beyincik Erimesi' hastlağına yakalandı. 2 yıl boyunca kullanması gereken ilaçların tek kutusu 28 bin dolardı. Yurtdışından özel olarak getirilen bu ilacı Ahmet'e temin etmek için 25 Aralık'ta resmi izinle yardım kampanyası başlatıldı. Sosyal medyadan da desteklenen kampanyada Ahmet'in tedavisi için gerekli 3.6 milyon liranın 2 milyon 50 bin lirası toplandı. Baba 'Bütün Türkiye çocuğum için seferber oldu, herkesten Allah razı olsun' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye Ahmet için seferber oldu!

NCL (Nöronal Ceroid Lipofuscinosis- Beyincik erimesi) hastalığına yakalanan 5 yaşındaki Ahmet Çınar Abay'ın tedavisi için gerekli olan 3.6 milyon liranın toplanması için 24 Aralık'ta başlatılan kampanya devam ediyor. Kampanyaya Türkiye'nin dört bir tarafından katılan vatandaşlar 11 yaşındaki abisi de aynı hastalıktan yatalak olan Ahmet'i kurtarmak için yardımlar gönderiliyor.

Sosyal medyada başlatılan 'hastaq' çalışmaları ile de Ahmet'e destek veriliyor. Kampanya sayesinde bugüne kadar 2 milyon 50 bin lira toplandı, 1.5 milyon liraya daha ihtiyaç var. Kampanyaya destek verenlere minnettar olduklarını belirten Matematik öğretmeni baba İhsan Abay şunları söyledi:

'İki çocuğum var. Büyük oğlum Emircan Mert yatalak, aynı hastalıktan. 7 yıldır yatıyor. Onu tedavi ettiremedik. O zaman böyle bir ilaç yoktu. Bu ilaç 2017'de çıkmış. Tedavi kriterlerini artık taşımadığı için Emircan Mert için bu ilacı kullanamıyoruz. Ahmet 5 yaşına bastı. Bu ilacı kullanarak onu tedavi ettirebileceğiz. Büyük yardım kampanyası başladı. Yaklaşık bir aydır devam ediyor. Millet gerçekten seferber oldu. Allah herkesten razı olsun. Okullardan öğrenciler, sıradan vatandaşlar, Türkiye'nin her tarafından destek yağdı. Allahım herkesten razı olsun. İnşallah oğlum iyileşir ve böyle güzel insanların yaşadığı ülkeye hizmet eden bir vatandaş olur. Büyük oğlum hiç okula gitmedi. Ahmedim de iyi olursa seneye anaokuluna veya kreşe gidecek. Bir yıl için izin alındı. Vali Beyin de çok yardımları oldu. Halen de yardım etmeye devam ediyor.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.