Hava Durumu

Türkiye Anneler Günü için 36 ülkeye çiçek sattı

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla 36 ülkeye yaptıkları çiçek ihracatından yaklaşık 5 milyon dolarlık gelir beklediklerini söyledi. İlk defa Polonya'ya çiçek ihracatı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2015 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2015 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye Anneler Günü için 36 ülkeye çiçek sattı
Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü kutlanacak Anneler Günü için yurt dışına son sevkiyatlarını yaptıklarını ancak iç piyasa için paketleme işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Bu dönem Avrupa'nın farklı ülkelerine yöneldiklerini belirten Bağdatlıoğlu, bu yıl ilk defa Polonya'ya çiçek ihraç edildiğini dile getirdi.

5 MİLYON DOLAR BEKLENİYOR

Polonya'nın dışında Macaristan, Hollanda, Almanya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye çiçek sattıklarını anlatan Bağdatlıoğlu, "Anneler Günü dolayısıyla 36 ülkeye yaptığımız 50 milyon dallık çiçek ihracatından yaklaşık 5 milyon dolarlık gelir bekliyoruz" dedi.

Bağdatlıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla en fazla tercih edilen çiçeklerin ise açık ve koyu pembe karanfiller olduğunu kaydetti. Hollanda ve Kenya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yapılan çiçek ithalatına da değinen Bağdatlıoğlu, haddinden fazla gerçekleştirilen ithalatın sektöre zarar verdiğini savundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.