Hava Durumu

Türkiye Bursaspor'un genç yıldızı Batuhan Kör'ü konuşuyor!

Bursaspor'un genç futbolcusu Batuhan Kör, Cumartesi günü TFF 1. Lig'de Samsunspor'a 2, dün de Türkiye Kupası'nda da Göztepe'ye 4 gol atarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2020 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2020 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye Bursaspor'un genç yıldızı Batuhan Kör'ü konuşuyor!

Türkiye Kupası'ndaki 5-4'lük Göztepe galibiyetinde attığı 4 golle büyük rol oynayan Batuhan Kör, Türkiye'de bir numaralı gündem olmayı başardı.

19 yaşındaki futbolcu, 4 günde 6 gol atarak ulaşılması çok zor bir başarıya da imza attı.

Batuhan Kör, TFF 1.Lig'in 14'üncü haftasında Cumartesi günü oynanan Samsunspor maçında ağları 2 kez havalandırarak takımını galibiyete taşımıştı.

Genç futbolcu, Göztepe'yle dün oynanan Türkiye Kupası maçında da rakip fileleri 4 kez sarsmayı başardı. Batuhan Kör, bu sezon lig ve kupa dahil çıktığı toplam 15 maçta 9 gole imza attı. 19 yaşındaki futbolcunun bu başarısı, hem Türkiye'de hem de Dünya basınında da büyük yankı buldu.

KARİYERİNİN EN ANLAMLI GÜNLERİNDEN

Altyapı eğitimini Vakıfköy'de alan ve Bursaspor'un tüm yaş gruplarında forma giymesinin ardından bu sezon istikrarlı bir şekilde süre alan Batuhan Kör, son haftalarda attığı gollerle ön plana çıktı. Ligde forma giydiği 645 dakikada 5 kez rakip fileleri havalandıran 19 yaşındaki oyuncu, dün de kariyerinin en anlamlı günlerinden birini yaşadı.

4 GOL ATTI, TURU GETİRDİ

Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Tur mücadelesinde Göztepe deplasmanına çıkan Bursaspor, uzatmalarda bulduğu gollerle rakibini 5-4 yenerek bir üst tura adını yazdırırken, Bursa ekibinin 4 golü Batuhan Kör'den geldi. Aynı zamanda kupada da bir asist ile oynayan genç hücum oyuncusu, bu sezon lig ve kupada süre aldığı 840 dakika 9 gol ve bir asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

SÜREKLİ KENDİNİ GELİŞTİRDİ

Genç oyuncunun, altyaş gruplarında da benzer performansı sergilediği görüldü. Bursaspor U17 Takımı ile 33 maça çıkan Batuhan Kör, 15 kez rakip fileleri havalandırırken; ligde Bursaspor U19 Takımı ile de çıktığı 38 maçta, 22 kez gol sevinci yaşadı. Kariyeri boyunca 172 maçta ter döken genç oyuncu, bu mücadelelerde ise toplamda 56 kez rakip ağları havalandırmayı başardı.

MUSTAFA ER GÜVENİYOR

Bu sezon genç oyuncularına fazlasıyla şans vererek, gelişimlerine katkıda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er de, oyuncusuna güveniyor. Bu sezon ligde, iki maç dışındaki tüm mücadelelerde forma şansı bulan 19 yaşındaki oyuncu, son 6 lig mücadelesinde de maçlara ilk 11'de başladı. Genç oyuncu, geçtiğimiz haftasonu Yılport Samsunspor ile oynanan ve 3-0 kazanılan maçta da iki golü kaydetmişti.

Henüz Milli forma sevinci yaşayamayan Batuhan Kör'ün, sergilediği bu performansın ardından kendisine ay-yıldızlı formanın kapılarını da açması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.