Hava Durumu

Türkiye'de bir ilk Bursa'da gerçekleşecek

Bursa'da Nilüfer Müftülüğü tarafından 150 bin metrekarelik arazi üzerine Türkiye'nin ilk dini eğitim kompleksi kurulacak. Devasa eğitim merkezinin inşaatı yılbaşından sonra başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2013 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2013 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'de bir ilk Bursa'da gerçekleşecek

Türkiye'nin ilk dini eğitim kampüsü Bursa'da kuruluyor. Nilüfer Müftülüğünün 3 yıl boyunca yapımı için uzun uğraşlar verdiği kampüsün resmi prosedürleri tamamlandı. Doğanköy'de 150 bin metrekarelik arazi, Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edildi. Nilüfer İlçe Müftülüğü bu arazide Nilüfer İlçe Müftülüğü Dini Eğitim Kompleksi kurmak için 4 bakanlıktan gerekli izinleri aldı. Dini eğitimin bütün birimlerinin bir yerde olacağı kompleks, bu özelliği ve büyüklüğü ile Türkiye'de en detaylı ilk merkez olacak. Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz; kompleks bünyesinde Diyanet Akademisi, İmam Hatip Lisesi, Kız ve Erkek Kur’an Kursları, 3 bin kişilik cami, yaz döneminde çocukların eğitim göreceği kreş, spor salonları ve spor alanları ile yurt, sosyal tesisler ve park alanları olacağını açıkladı. Ayvaz, "Hedefimiz geleceğin ehliyetli ve donanımlı din adamlarını yetiştirmek. Projemiz; ülkemize, Balkanlara ve Orta Asya’ya da hizmet verecek" dedi.

MÜFTÜNÜN ÇILGIN PROJESİ

Kompleksin temelinin 2 ay sonra atılacağını ifade eden Ayvaz, bu projeyi yıllardır hayal ettiğini söyledi. Ekibiyle birlikte başlattığı bu projenin bu aşamaya gelmesinin mutluluk verici olduğunu açıklayan Durmuş, kompleksin maliyetinin henüz netleşmediğini belirtti. Ayvaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Meslek hayatım boyunca böyle bir projeyi başlatmak istiyordum. Kompleksin bu safhaya gelmesinde emeği geçen herkese, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İl Müftümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'a teşekkür ediyoruz. Türkiye ve Bursa’daki hayırsever kardeşlerimizden de bu güzel eserin hayat bulması için yardım etmelerini temenni ediyoruz."

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Bursa'ya yapılacak olan dini eğitim kampüsünün Türkiye'ye örnek olacağını anlatan Ayvaz, "Projenin bu aşamaya gelmesi için bayağı uğraştık. Arkadaşlarımız gayret gösterdiler. Destekler olmasaydı bu aşamaya gelemezdik. Önümüzdeki 2 ay içinde temelini atacağız. Kur'an kurslarında 400 yatılı öğrencimiz olacak. Biz Balkanlara açılan bir kapıyız. Balkanlarda birçok kardeşimiz var. Bu eğitim merkezi sadece ülkemize ve Bursa'ya hitap etmeyecek. Afrika, Balkanlar ve Orta Asya'ya yönelik bir çalışma olacak" diye konuştu.
Ayvaz, kompleksin yapılacağı arazideki yol yapım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle tamamlandığını, elektrik ve su hatlarının hazır olduğunu sözlerine ekledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.