Hava Durumu

Türkiye'de korona öncesi ve sonrası internet hızları!

Ookla, corona virüsü salgını boyunca internet hızlarının nasıl etkilendiğini raporladı. Bu raporla birlikte salgın öncesi ve sonrası Türkiye internet hızı belli oldu. Ülkemizdeki mobil ve genişbant internet hızlarının yanı sıra dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip ülke de açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'de korona öncesi ve sonrası internet hızları!

Salgın öncesi ve sonrası Türkiye internet hızı

Mart ayında ülkemizde ilk kez görülen COVID-19 vakasıyla birlikte karantina süreci başlamıştı. Bu süreçte de artan internet kullanımıyla birlikte bağlantı hızları da gündeme gelmişti. Ookla tarafından paylaşılan rapor ise bu konuyu aydınlattı.

Yayımlanan rapora göre Türkiye internet hızı ortalaması 2 Mart'ta genişbant için 27,29 Mbps olurken, mobil için de 35,02 Mbps oldu. 13 Temmuz'da ise genişbant için bu değer 26,89 Mbps, mobil için ise 38,77 Mbps oldu. Ülkemizin ortalama internet hızındaki değişimi aşağıdaki grafikte de görebilirsiniz.

Dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip ülke Singapur ve Güney Kore oldu

Ookla'nın açıkladığı rapor ile aynı zamanda en hızlı internete sahip ülke de belli oldu. Mobil için en hızlı bağlantıya sahip ülke Güney Kore olurken, genişbantta ise bu unvana Singapur sahip oldu. Güney Kore'nin ortalama internet hızı 110,10 Mbps, Singapur'un ise 208,16 Mbps olarak açıklandı. Türkiye ise bu listede mobilde 48. sırada, genişbantta 101. sırada kendine yer buldu. En hızlı internete sahip ülkeler listesinin ilk 5'ini aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.