Hava Durumu

"Türkiye'de tatil yapan 12 Rus turist koronaya yakalandı"

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, tatil için Türkiye'ye gelen 12 Rus turistin Covid-19'a yakalandığını söyledi. Yerhov, Türkiye'ye tatile gelecek Rus turistlere Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortası yaptırmalarını tavsiye etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Türkiye'de tatil yapan 12 Rus turist koronaya yakalandı"

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye'de tatil yapan 12 Rus turistin Covid-19'a yakalandığını ve ikisinin hastanede tedavi altına alındığını belirtti. Rossiya 24 televizyonuna demeç veren Yerhov, "Şu anda Ankara Büyükelçiliği'nin ve Antalya Başkonsolosluğu'nun verilerine göre 12 Rus turiste Covid-19 bulaştı. Bu kişilerin ikisi hastaneye kaldırıldı, 10'u da otelde tecrit altında tutuluyor" dedi.

Yerhov, Türkiye'ye tatile gelecek Rus turistlere Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortası yaptırmalarını tavsiye etti. Rus elçi, hastaneye kaldırılan bir turistin bu tür sağlık sigortası bulunmaması nedeniyle sorun yaşadığını ancak gerekli tıbbi yardımın sunulduğunu ekledi.

Türkiye'ye 1 Ağustos'tan itibaren Rus turist gelmeye başlamıştı. Rusya'dan İstanbul ve Ankara'ya uçak seferleri 1 Ağustos'ta, Antalya, Bodrum ve Dalaman'a seferler ise 10 Ağustos'ta başlatılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.