Hava Durumu

Türkiye'de yaşanan bu hırsızlık herkesi şok etti

Ağrı’da özel bir kadın doğum kliniğine giren kimliği belirsiz kişiler, el arabasına yükledikleri 150 kilogram ağırlığındaki ultrason cihazını alarak kayıplara karıştılar

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2014 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2014 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'de yaşanan bu hırsızlık herkesi şok etti

Leylek Pınar Mahallesi Namık Sezgin Caddesi’ndeki özel bir kadın doğum kliniğine gece 03.00 saatlerinde giren hırsız veya hırsızlar 4 boyutlu renkli ultrason cihazını çaldılar. Yaklaşık 2 dakika içeride kalan hırsızlar, bu kısa süre zarfında 150 kilogramlık ultrason cihazını el arabası yardımıyla aparatlarıyla birlikte alarak kayıplara karıştılar. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık olayında, şahıslar başka bir cihazı çalmak üzere tekrar kliniğe girip cihazı kapıya kadar getirip orada bırakarak kaçtıkları görülüyor. Hala hırsızlığın şokunu yaşadığını belirten kadın hastalıkları ve doğum kliniği sahibi Dr. Sinem Albayrak Kaya, “Ağrı’da 2 yıldır muayenecilik yapıyorum. Ağrı’da 4 boyutlu renkli ultrason cihazı kullanarak hastalarımı takip etmeye çalışıyordum. Dün sabaha karşı 03.10 gibi muayenemin kapısının hırsızların zorlamasıyla anlaşmalı olduğum güvenlik şirketi tarafından sinyal alarak, polislerde aynı anda uyarılarak muayeneme geldiğimizde muayenemden bu ultrason cihazımın enteresan bir şekilde çalındığını tespit ettik. Cihaz yaklaşık 1,5 metre boyunda ve yaklaşık 150 kilogram ağırlığında bir cihazdır. Çalınma şeklide çok manidardır. Bir el arabasına yüklenerek yaklaşık 3-4 kilometrelik bir yolu gece 03.30 sularında geçerek hareket etmişler. Güvenlik kameralarından kısmen tespit edebildik” dedi.

“TÜRKİYE’DE DAHA ÖNCE BÖYLE BİR HIRSIZLIK OLMAMIŞ”

Ultrason cihazını aldığı firmalardan edindiği bilgileri de dile getiren Dr. Kaya, “Ultrason cihazımın çalınmasının halen şokundayım. Çünkü ultrason cihazını aldığım firmalar daha önce böyle bir hırsızlık olayına şahit olmadıkların söylediler. Çalan kişilerin hangi amaçla çaldıklarını bilmiyorum. Burada, Ağrı halkına hizmet etmeye çalışıyorum. Cihazım oldukça ileri düzey teknolojik bir cihazdı. Çalanların başka bir medikal firmaya ya da başka bir hekim arkadaşıma satmayı planlayacaklarına inanıyorum. Çünkü el altında satılabilecek bir cihaz değildir. Herkesin kullanabileceği bir cihaz asla değil. Ağrı Emniyet Müdürlüğü’ne inanıyorum. Bugün polis memurlarının oldukça özverili çalışmalarına tanık olabildim. Ama onlardan bir vatandaş olarak beklentim çok büyük. Çünkü Ağrı’da gerçekten belki bir trajikomedi görüntüsündeki bu hırsızlığın mutlaka karşılığını bulacağını, cezalarının verileceğini umuyorum” şeklinde konuştu.
Cihazın Ağrı Devlet Hastanesi’nde dahi olmadığını söyleyen Dr. Kaya, “Ağrı’da cihaz bir bende bir de özel bir tıp merkezinde vardı. Ağrı Devlet Hastanesi’nde dahi yok. Benim kullandığım cihaz Ağrı’daki en ileri düzey teknolojiye sahip bir cihazdı. Cihazımın seri numarası belli, kalıcı Permonent Key dediğimiz seri numaraları da belli, dolayısıyla satış halinde alan kişilerden tespitinin de kanuni yollarla kolaylıkla yapılabileceğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.