Hava Durumu

Türkiye'den ABD'ye kritik çağrı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düzenlediği basın toplantısında Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda elçilik binamızın zarar gördüğünü ve tahliye edileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'den ABD'ye kritik çağrı!

Bakan Çavuşoğlu ABD'nin YPG'ye silah yardımını da değerlendirerek, 'Bu yanlıştan bir an önce dönün' çağrısında bulundu. Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi;

"YPG konusunda bizim tutumumuz net. Cumhurbaşkanımız Washington ziyaretinde Türkiye'nin kaygılarını net bir şekilde dile getirdi. YPG'ye verilen silahların Suriye'nin geleceği için ne kadar tehlikeli olduğunu vurguluyoruz. Bir terör örgütü ile mücadelede YPG gibi bir örgütle işbirliğinin mahsurlarını anlattık. Avrupa'daki bir çok ülkede de bu konuda kaygı var. Suriye'nin birliği beraberliği bakımından da bu adımlar son derece tehlikeli. Suriye'de istikarar arıyorsa bu yanlıştan dönülmesi gerekir.

Geçici ortaklık diye bir şey olamaz bunu Münbiç'te de gördük.

SİYASİ ÇÖZÜME ODAKLANMALIYIZ

Her görüştüğümüzde Türkiye'nin tavsiyelerini dinlemedikleri için üzgün olduklarını ifade ediyorlar biz artık bunu duymak istemiyoruz. Terörle mücadele önemli ama siyasi çözüme odaklanmak da önemli burada buna odaklanmak gerekir.Bugün DAEŞ'i yenebilirsiniz ama yarın başka terör örgütleri çıkar. O yüzden en iyi çözüm siyasi çözümdür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.