Hava Durumu

Türkiye'den Almanya'ya uzanan Neşet Ertaş projesi: Bozkırın Tezenesi Garip

Almanya'dan 2, Türkiye'den 10 öğretmenin yer aldığı "Bozkırın Tezenesi Garip" isimli Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan eTwinning projesine her iki ülkeden toplamda 136 öğrenci katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'den Almanya'ya uzanan Neşet Ertaş projesi: Bozkırın Tezenesi Garip

Kuruculuğunu Burdur'dan Ebru Bülbül ile Bursa Karacabey Muhsin Özdamar Ortaokulu'ndan Mustafa Derman'ın yaptığı projeye Adana, Samsun, Nevşehir, Bursa, Manisa, Ordu illerimizden ortak öğretmenler katıldı. Burs'nın Nilufer ilçesini temsilen Dilek Özer Ortaokulu Müzik Öğretmeni Gümrah Gündoğdu Çamurlu ve öğrencileri yer aldı.

eTwinning projelerinin en önemli noktasından biri olan teknoloji ile eğitimi birleştirmek, bu projenin can damarı oldu. Bu doğrultuda proje boyunca öğrenciler her ay düzenli olarak birbirinden eğlenceli çeşitli Web 2.0 aracıyla tanıştılar. Katılımcı öğrenciler projede görev alan öğretmenler sayesinde bu araçları projeye uygulayarak hem bilişim teknolojisini ve internetin imkânlarını etkili bir şekilde kullandılar hem de Büyük Usta Neşet Ertaş'ı ve onun türkülerini daha yakından tanıdılar.

Projede geçtiğimiz haftalarda yapılan "Neşet Ertaş Anma Gecesi" ise oldukça ses getirdi. Pandemi sebebiyle Zoom üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe Stuttgart Eğitim Ataşesi Öğretim Görevlisi Dr. Ümit Kaptı, Kırşehir İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur, Neşet Ertaş'ın kuzeni aynı zamanda Kırşehir İl kültür Turizm Müdürlüğü Abdallar Müzik Topluluğu ses ve bağlama sanatçısı Burhan Ertaş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Koçer, Akçakent İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bülbül başta olmak üzere pek çok ilin eTwinning koordinatörü ve okul müdürleri, veliler ve tabii ki öğrenci ve öğretmenler katıldı.

KÜLTÜR HAZİNESİ NEŞET ERTAŞ

Anma gecesinde Burhan Ertaş, Neşet Ertaş ile olan anılarını anlatırken, Türkiye'den ve Almanya'dan öğrencilerimiz Neşet Ertaş'ın türkülerini sazları ile çalıp söylediler, türkülerin hikâyelerini paylaştılar, abdallık geleneği ve bozlak ile ilgili bilgi edindiler. Neşet Ertaş hakkında yine öğrencilerimiz tarafından yapılan röportajı izleyip, Kırşehirli öğrencilerimizin sunumuyla Kırşehir'de bulunan Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş anısına yapılan çalışmaları, Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evinde Büyük Ustanın android heykelini gördüler. Dolu dolu ve eğlenceli bu anma günü tüm misafirler tarafından tam not aldı. Neşet Ertaş gibi bir kültür hazinesini hem yurt içinde hem yurt dışında yeni nesillere tanıştırmayı amaçlayan bu kıymetli projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ederiz.

Mayıs ayında sona eren proje, ortak öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Neşet Ertaş'ın türküsünü seslendirerek "Bozkırın Tezenesi Garip Neşet Ertaş İçin Söyle" adlı bir de klip hazırladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.