Hava Durumu

Türkiye GP'sinde kazanan Valtteri Bottas! Hamilton'a şok

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini Mercedes takımının Fin pilotu Valtteri Bottas kazandı. Damalı bayrağı ilk gören Bottas, bu sezonun ilk, kariyerinin ise 10. zaferini elde etti. Geçen yılın şampiyonu Hamilton, 11. başladığı yarışı 5. bitirdi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2021 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2021 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye GP'sinde kazanan Valtteri Bottas! Hamilton'a şok

Skorer'in haberine göre, Intercity İstanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan yarışta Bottas, yarışa en önde başlamanın avantajını iyi kullandı. İstanbul'a, pilotlar klasmanında ikinci olarak gelen Max Verstappen, ikinci sıradan başladığı mücadeleyi aynı sırada bitirdi. Hollandalı Verstappen burada aldığı puanlarla pilotlar klasmanında Hamilton'u geride bırakarak birinci sıraya yükseldi.

Red Bull podyumda

Takım arkadaşı Sergio Perez'in üçüncü sırayı almasıyla Red Bull takımı, podyuma iki pilotunu birden çıkararak, amacına ulaşmış oldu. Verstappen, bu sezon 12. kez podyuma çıkma başarısını gösterdi. Bottas 9, Perez ise 3. kez podyum sevinci yaşadı. Motorundaki güç ünitesini değiştiren ve 10 sıra ceza alan Hamilton ise ancak beşinci sıraya kadar tırmanabildi.

'Zor bir yarıştı'

Takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın grid cezasından dolayı yarışta ilk sıradan start alan Mercedes-AMG Petronas pilotu Valtteri Bottas, "Zor bir yarıştı ve hak ettim" ifadesini kullandı. Fin pilot, "Nefis bir sürüştü. En iyi yarışlarımdan biri oldu. Her şey harika gitti ve mutluyum" dedi.

'Her şey yolunda gitti'

Fin pilot sözlerini şöyle tamamladı: "Bir ufak kayma dışında her şey kontrol altındaydı. Otomobile çok güveniyordum, kolay değil. Bu koşullar, ne zaman duracağı ve hangi lastik ve her şeyle burada stratejiyi seçmek kolay değil... Ama benim için bir kez olsun her şeyin yolunda gitmesine sevindim."

Kupa Şentop'tan

Türkiye Grand Prix'sini kazanan Bottas'a kupasını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop verdi. Podyumun ikinci basamağında bulunan Verstappen'e de kupasını Şentop teslim etti. Yarışı üçüncü sırada tamamlayan Perez ise kupasını Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı'nın elinden aldı. Yarışta en fazla puanı elde eden Mercedes takımına ise kupasını Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak takdim etti.

'İkincilik de güzel'

Yarışı ikinci sırada tamamlayan ve genel sıralamada liderliğe yükselen Red Bull pilotu Max Verstappen, sonuçtan mutlu oldu. Hollandalı pilot, "Pist çok kaygandı. Lastikleri kontrol etmek gerekiyordu. Zorlayamıyorduk. Valtteri biraz daha iyi tempoya sahipti. Bir şeyleri yanlış yapmak da çok kolay bu ortamda" yorumunu yaptı.

100 bin kişi tribünde

Yarış nedeniyle piste giden birçok yol kilitlenirken, uzak mesafede aracından inen yarışseverler ise güvenlik şeridinden yürüdü. Seyirciler, oldukça uzak yerlerde araçlarını bulundukları yere park ederek, piste 10 kilometre mesafeden itibaren yürümeye başladıkları görüldü. 10 yıl sonra ilk kez seyircili düzenlenen Türkiye Grand Prix'sinde yarışseverler yağmurlu havaya rağmen yarışa geldi, yaklaşık 30 bini yabancı, 100 bin kişi tribünleri doldurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.