Hava Durumu

Türkiye’nin en büyük Bilim Şenliği Bursa'da olacak

Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde bu yıl 3.’sü düzenlenen Türkiye’nin en büyük ‘Bilim Şenliği’, 2-4 Mayıs tarihleri arasında Merinos Parkı’nda yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2014 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2014 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye’nin en büyük Bilim Şenliği Bursa'da olacak

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından organize edilen ‘Bilim Şenliği’nde ana tema bu yıl ‘Yenilenebilir Enerji’ olarak belirlendi. Program kapsamında gün boyunca sürecek bilimsel etkinlikler sayesinde bilimseverler bilimle dolu 3 gün yaşayacak.

Güneş ve hidrojen gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan 20 araç, elektrik- elektronik, tekstil, kimya gibi atölye çalışmaları, eğlenceli ve öğretici deneyler içeren bilim şovları, İtalyan, İngiliz, Fransız ve Hollandalı gruplar tarafından sahnelenecek olan özel şovlar, bilimsel olgularla ilgili merak edilenlerin cevap bulacağı ‘Şaşırt Beni’ köşeleri ve birbirinden farklı birçok deney düzeneğiyle tanışma fırsatları ‘Bilim Şenliği’nin katılımcılarını bekliyor. Ayrıca, ferdi proje geliştirmiş, keşif yapmış tüm vatandaşlar da Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile iletişime geçerek projeleriyle birlikte ‘Bilim Şenliği’ne katılabilecek.

Merinos Parkı’nda 2 ile 4 Mayıs tarihleri arasında eğlenceli anlara sahne olacak olan Bilim Şenliği’nin katılımcılarından, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çeken ve 'Yenilenebilir Enerji' temasını da pekiştiren araçlar, Türkiye’nin dört bir yanından Bursa’ya transfer edilecek. Öte yandan 180 proje standı, 25 mesleki yönlendirme çadırı, bireysel deney düzenekleri geliştirmiş ve patent almış Türkiye çapında 30 mucit, bilimsel çalışmalar yürüten 10 bilim merkezi ve 45 üniversite kulübü de şenlikte yer alacak. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilimle dolu 3 gün geçirmeyi isteyen geleceğin bilim dostlarını aileleriyle birlikte şenliğe bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.