Hava Durumu

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atacağız

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 7 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşümün planların Büyükşehir Belediyesi’nde önümüzdeki günlerde görüşüleceğini belirterek, “Bıyık altından projeye gülenler kentsel dönüşümün bittiğini görünce üzülecekler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atacağız

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, görevde 10. yılı ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında Barış Manço Kültür Merkezi’nde toplantı düzenledi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Keskin, hayal denilen bir çok projenin Yıldırım’da gerçeğe dönüştüğünü ifade ettib Yiğitler Kentsel dönüşümün yapılmadan önce sık sık eleştiri aldığını ifade eden Keskin, projenin bitmesiyle birlikte herkesin takdirini topladığını kaydetti. Tarihi kültürel yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Keskin, tarihi Osmanlı Köyü Cumalıkızık’ta restorasyon çalışmalarının sürdüğünü, şimdiye kadar 50 yapının elden geçtiğini anlattı. Keskin, BUTGEM ve KOSGEb iş birliğiyle mesleki eğitim kursu düzenlediklerini, başarılı kursiyerlere 30 bin TL hibe kredisi verildiğine de dikkat çekti.

Keskin, Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü, Hacıvat ve Şirinevler Mahallelerini kapsayan dev kentsel dönüşüm projesiyi ilk etapta 7 yılda yapmayı planladıklarını ifade etti. Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en büyük iki kentsel dönüşümü arasında gösterildiğine dikkat çeken projenin ilçenin geleceğine yön vereceğini belirtti. Keskin, “Buna da olmaz diyorlar. Ama biz hayallerin nasıl yapıldığını Yıldırım’da kanıtladık. Allah’ın izniyle bunu da kanıtlayacağız. 6+1 mahallede bu dönüşümü yapmak için kararlıyız. Tabi ki varoş olan deprem bölgesi olduğu için yerlerin mezar olması için Bursa’nın ihtiyacı olduğunu söylemek isterim” dedi.

“BIYIK ALTINDAN GÜLENLER PROJENİN BİTTİĞİNİ GÖRECEK”

Bakanlar Kurulu’ndan dev kentsel dönüşüm projesinin geçtiğini de hatırlatan Keskin, şöyle devam etti:
“Her ne kadar bu projeye bıyık altından gülenler olabilir. Hayal olduğunu görenler, gerçekleştiğinde bizlerle birlikte görecekler. Biraz üzülecekler ama yapacak bir şey yok. 6 mahallenin yanı sıra 1 mahalleyi ayrı tuttuk. Bu mahalle Şirinevler Mahallesi. Bu mahallede sit alanı çok fazla olduğu için oranın çalışmasını ayrı yürütüyoruz. Onun planları şu anda onayda. Diğer 6 mahalle ile ilgili planlar çıktı. Önümüzdeki günlerde büyükşehir belediyesi özel bir gündem ile toplanacak. Grup toplantılarımızı yaptık. 6 mahalledeki planın etap etap yapılarak 6 mahalleye yayılmasını sağlayacağız.”

“7 MAHALLEYİ 7 YILDA BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Projeye Mevlana Mahallesi’nden başlayacaklarının altını çizen Keskin, “Tabi ki yasadan da kaynaklı olarak buna bir süre koymak gerekir. Süre nedir dediğimiz gibi 6+1. Projenin disiplini açısından süre koymak zorundayız. Süreyi belirlemezsek, yasal bir takım eksiklikleri oluşturabiliriz. Eğer bu mahalle 6 yılda yetişmemesi halinde tabi ki 6+1 olacak. 1 yılı hazırlık olarak planlamıştık. Odaların ve STK’ların görüşlerini ilk yılda aldık. Ona göre projeyi şekillendirdik. Bu planla ilgili bu işi bilen insanlar, ‘bundan daha güzeli olmaz’ diye ifade ediyorlar. Bu 7 yılda proje yapılmazsa, bir süre daha ilave edilebilir. Ama bu diğer mahallelerin de yapılmayacağı anlamı yok. Elbette çöküntü olan diğer 9 mahallede de imar komisyonu bir çalışma yapıyor. Bizim şu anda planlamakta olduğumuz 6 mahalle, planlamakta olduğumuz 10 mahalle ile birlikte toplamda 16 mahalle kentsel dönüşüm alanı içine girmiş durumda” dedi.

“TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ NE DERSE O”

“Enerjimizle ve donamımızla, bilgimizle hizmete varız” diyen Keskin, belediye başkanlığına devam edip etmeyeceği ile ilgili soruya ise, “Ama teknik direktörümüz ‘şöyle yap, yedekte dur. Başka bir mevkiye geç’ derse biz ona da hazırız. Biz illa da şurası olsun tutumunda değiliz. Biz bu konuda bu projenin yürütülmesi açısından da proje başlatırız. Sosyolojik açıdan orada evi bulunan hiç kimsenin evsiz kalmamasını hedefliyoruz. Zira, bu insanlara siz ‘kalkın kendi evinizi kendiniz yapın’ derseniz yapamazlar. O zaman da yatırımcı ile birlikte ortak bir çözüm bulunarak kendisine yüzde 40, yatırımcıya da yüzde 0 oranıyla bir yarışma açacağız” açıklamalarında bulundu.

“MUHALEFET BİR SATIR TEKLİF GETİRMEDİ”

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ise, kentsel dönüşümü projesine destek vermek yerine, mahallelerde bilgi kirliliği oluşturan siyasi partilere sitem ederek, “İnsanların akıllarını karıştırıyorlar. Bu bizi üzüyor. Varsa bilgileri ve tecrübeleri gelsinler beraber yapalım. Beraber ilçeye katkı koyalım. Ancak geçen süreçte katkı koyma adına iki satır bilgi, proje ya da teklif getirmediler Her konuya açığız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.