Hava Durumu

Türkiye'nin merakla beklediği tablo neden değişti!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, günlük koronavirüs tablosundaki yoğun bakım sayısının kaldırılması nedenini tam olarak bilmediğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2020 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2020 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'nin merakla beklediği tablo neden değişti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her akşam açıkladığı günlük koronavirüs tablosunda artık yoğun bakımda yatan hasta sayısı yer almıyor. Yapılan bu değişiklik "Yoğun bakımda yatan hasta sayısı mı arttı?" sorusunu akıllara getirdi. Bu durum kendisine sorulan Prof. Dr. Ateş Kara ise "Artık neden verilmediğini kesin net olarak bilmiyorum" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın günlük koronavirüs tablosundaki parametre değişiklikleri tartışma yarattı. Tabloya "ağır hasta sayısı" bilgisi ilk kez eklenirken, "yoğun bakım ve entübe hasta sayısı" tablodan çıkartıldı. Bu tabloda "ağır hasta sayısı"nın neye karşılık geldiği açıklanmaması sebebiyle kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

"KESİN NET OLARAK BİLMİYORUM"

Konu ile ilgili CNN Türk'te konuşan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kara açıklamasında "Yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin net olarak bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"AĞIR HASTALARIN VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Prof. Dr. Kara, sözlerine şöyle devam etti; "Bir kısmı çok klinik tablosu ağır olmayan hastalar olabiliyordu. Servisteki hastanın da durumu ağır olabiliyordu. O nedenle ben açıkçası, ağır hastaların verildiğini düşünüyorum. Ama bunda kesin bir şey söylemem çok mümkün değil."

Eski tabloda "Toplam Yoğun Bakım Hasta Sayısı" ve "Toplam Entübe Hasta Sayısı" verileri yer alırken, yeni tabloda ise yüzde olarak "Hastalarda Zatürre Oranı" ve "Ağır Hasta Sayısı" bilgileri yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.