Hava Durumu

Türkiye'ye rezervasyonlar zirve yaptı!

İngiliz Daily Mail gazetesi, Başbakan Boris Johnson'ın 17 Mayıs'ta uluslararası seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının planlandığını açıklamasının ardından İngilizlerin gelecek yaz için Türkiye, Yunanistan ve İspanya'ya tatil rezervasyonlarında patlama yaşandığını yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'ye rezervasyonlar zirve yaptı!

Easy Jet şirketinin uçuş taleplerinde yüzde 350'ye yakın artış görüldüğü belirtildi. Jet2 şirketi ise Johnson'ın duyurusundan sonra yüzde 600'lük bir talep artışı olduğunu belirtti.

'DİKKATLİ OLUN' UYARISI

Diğer turizm şirketlerinin açıkladığı rakamlara göre, en çok rezervasyonlar sırasıyla ağustos, temmuz ve eylül ayları için yapıldı. Buna karşın, Johnson'un sağlık danışmanlarından Profesör Graham Medley, İngilizlerin 2023'e kadar tatil planı yapmamaları gerektiğini söyledi.

Medley, "Zaman, dikkatli olma zamanıdır. İngiltere, koronavirüs aşısı konusunda iyi adımlar atarken, başka ülkeler bizim kadar iyi durumda değil" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, önceki gün Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, ülkede 8 Mart'tan itibaren COVID-19 önlemlerinin aşamalı olarak kaldırılacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.