Hava Durumu

"Türkiye'yi F-35 programından çıkarmak için uydurma"

S-400'ler ile F-35'lerin olası uyumluluk konusu Ruslar tarafından ele alındı ve Washington'ın S-400'ler üzerinden F-35'ler hakkında bilgi sızdırılabileceği yönündeki kaygılarının tamamen yersiz olduğu belirtildi. Rus uzmanlar, "ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarmak için sıradaki uydurmasıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Türkiye'yi F-35 programından çıkarmak için uydurma"

ABD S-400 satın alan Türkiye'yi F-35 programından çıkarmış, iki silahın birbiri ile uyumlu olup bilgi sızdırılabileceğini bahane etmişti. Peki, gerçekten bu mümkün mü? Rusya Analiz, Strateji ve Teknoloji Merkezi Uzmanı Sergey Denisentsev bu konuyu Sputnik'e değerlendirdi.

Denisentev, S-400'ler ile F-35 arasındaki teknik uyumluluk konusunun tamamen saçma olduğunu düşündüğünü söyledi. "Washington'ın S-400'ler üzerinden F-35'ler hakkında bilgi alınabileceği yönündeki kaygıları yersiz" dedi.

Denisentev, bunu Türkiye'yi F-35 geliştirme programından çıkarmak için Amerikalıların uydurması olarak yorumladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "ABD'nin kaygılarını ele almaya hazırız" açıklamasını hatırlattı. "Bundan sonra amerikalılardan yeni talepler gelme olasılığı bana hiç de uzak gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.