Hava Durumu

Türkiye'yi sarsan kitabın yazarından 'bomba' yanıtı

'Abdullah Gül İle 12 Yıl' adlı kitabı yazan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, "Kitapla partimize bir el bombası atmak istediğini görüyoruz" şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Sever, "Benim bombalarla işim olmaz. Bir kitabı bombayla özdeşleştirmek bana çok ters gelen bir şey. Bombayla kitabı, bir benzetme olarak bile birlikte kullanmak çok yakışıksız bir şey bana göre" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2015 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2015 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'yi sarsan kitabın yazarından 'bomba' yanıtı
Ahmet Sever, CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

"Ben bu kitabı kendi irademle yazmaya karar verdim. Bu konuda Sayın Gül'ün en ufak bir dahli yok" sözlerini tekrarlayan Sever, "Bu kitaptan yola çıkarak, Sayın Gül ile ilgili çok fazla spekülasyon yapılıyor. Bu görüşümü kendisiyle paylaştığımda çok coşkuyla karşılamadı. 'Yazma' demedi ama katkı da vermedi. Hatta mesafeli durdu. Bu kitap üzerinden mesaj vermek isteseydi, o teklif ederdi. Hatta yazmasam daha mutlu olacaktı" dedi.

"ÇÜNKÜ BEN AYNI MAHALLEDEN DEĞİLDİM"

Abdullah Gül'ün kaygılanmakta haklı olduğunu söyleyen Sever, "Çünkü ben aynı mahalleden değildim. Zaten 12 yıl birlikte çalıştığımız için çok tepki gördü. 'Neden bizden biriyle çalışmıyorsun? O bizden biri değil' tepkisi gördü. Şimdi üzerine, 'Bizden olmayan biriyle 12 yıl çalıştı ve şimdi de ona kitap yazdırdı, onun üzerinden mesaj veriyor' gibi bir algı ortaya çıkmasından rahatsızdı. Seçim sonrasına bıraktırmak istemekte haklı da çıktı. Seçim sonrası çıkmasına rağmen, 'Neden şimdi? Zamanlama manidar' gibi bir sürü spekülasyon yapılıyor. Ama burası nasıl bir ülkeyse, manidar olmayan bir zaman bulmak mümkün değil. Bu kitap ne zaman çıksa manidar olacaktı zaten. Ya da 40-50 yıl sonra yazılmasını isteyeceklerdi. Burada benim hiçbir amacım yok. Tek amacım, kamuoyunu 12 yılın perde arkası ile ilgili bilgilendirmek ve tarihçilere de bir vesika bırakmak" şeklinde konuştu.

"BOMBAYLA KİTABI BİRLİKTE KULLANMAK YAKIŞIKSIZ"

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, "Ahmet Sever'in yazdığı kitabı iyi niyetli bir çalışma olarak görmüyorum. Kitapla partimize bir el bombası atmak istediğini görüyoruz" şeklindeki sözlerine de yanıt veren Sever, "Benim bombalarla işim olmaz. Bir kitabı bombayla özdeşleştirmek bana çok ters gelen bir şey. Bombayla kitabı, bir benzetme olarak bile birlikte kullanmak çok yakışıksız bir şey bana göre" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.