Hava Durumu

Türkiye'yi sarsan olayda flaş iddia

Dışişleri Bakanlığı'ndaki çok gizli Suriye zirvesinde yapılan dinlemenin nasıl yapıldığı ve dinlemeyi yapan kişinin ortaya çıktığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2014 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2014 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'yi sarsan olayda flaş iddia

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan derin soruşturmanın sonunda dinlemenin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasında, oturma grubunun yanında bulunan masa telefonuna koyulan böcek ile yapıldığı tespit edildi. Bakanlıkta yapılan toplantının programa alınmasının ardından böceğin telefona yerleştirildiği ve toplantının hemen ardından yerinden alındığı tespit edildi. Böceği koyan casusun ise alt düzey bir Dışişleri personeli olduğu öğrenildi.

İddiaya göre;MİT böceği kimin koyduğunu tespit için çok titiz bir çalışma yürüttü. Üst düzey bürokratlardan, hizmet görevlilerine kadar her ihtimal ele alındı. Dinlemenin yapıldığı odaya ve odanın bulunduğu kata belli bir tarih aralığında giren herkes tek tek incelendi. Soruşturma bir aşama daha ileri taşındı ve yapılan tetkikler sonrası şüpheli sayısı 4'e kadar indirilirken, MİT bu 4 isim arasından böceği koyan kişinin kim olduğunu tespit etti. MİT'in yaptığı incelemeler sonrasında, telefona böcek koyan kişinin Dışişleri personeli olduğu belirlendi. Bakanlıkta çalışan kişinin alt düzey personel olduğu, paralel yapı tarafından yönlendirildiği öğrenildi. Söz konusu personelin irtibatta olduğu kişiler de incelemeye alındı. Bu çerçevede dinlemeyi yapan asıl yapı ortaya çıkarılacak. Dinlemeyi yapan tüm yapı ortaya çıkarıldıktan sonra ise yargı aşamasına geçilecek. MİT tarafından büyük titizlikle yürütülen soruşturma tamamlandıktan sonra Türkiye'nin yakın tarihindeki en büyük casusluk davası başlatılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.