Hava Durumu

Türkiye Yunan denizcileri kurtardı! Büyükelçi o anları anlattı

Afrika ülkesi Cibuti'de mahsur kalan 3 Yunan denizci THY uçağıyla bölgeden tahliye edildi. Cibuti Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya canlı yayında Yunan denizcilerin THY uçağıyla tahliye edildiği anları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2020 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2020 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye Yunan denizcileri kurtardı! Büyükelçi o anları anlattı

Cibuti'de mahsur kalan 3 Yunan denizci Türkiye'nin Cibuti büyükelçiliğinden yardım istedi ve oranın yardımıyla THY uçağıyla Türkiye'ye getirildi. 68, 71 ve 77 yaşlarındaki 3 Yunan denizci Türk hükümeti ve büyükelçiliğine teşekkür etti. Tahliye edilen denizciler uçaktan indikten sonra Yunanistan'ın Ankara büyükelçilğine ait özel bir araçla Edirne'deki İpsala Sınır Kapısı'na götürüldü.

Cibuti Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya'nın yaptığı açıklamalar şöyle;

24 Nisan akşamı Cibuti'deki AB Büyükelçi'liğinden telefon etti ve Cibuti açıklarında denizdeki bir gemide 3 Yunanlı denizci var. Bunlar 7 aydır o gemide rehin konumunda bekliyorlar. Çünkü gemi hukuken bir anlaşmazlığa düşmüş Cibuti hükümetiyle... Dolayısıyla onlar da 7 ay bir anlamda rehin kalmışlar. Şimdi kıyıya çıkmalarına izin verildi. Ama 25 Nisan'daki tahliye uçağına Türk hükümeti bunların binmesine izin verirse büyükelçilikten verilen özel araçla İpsala'ya gönderilirse büyük memnuniyet duyacak Yunanistan tarafı. Bunu öğrenir öğrenmez Dışişleri Bakanlğımıza bilgi verdik. Bu konuyu Ankara Dışişleri Bakan Yardımcımızla koordine ettik. Ben Cibuti'deki Yunan konsolosluğuyla konuştum. Atina'daki büyükelçimiz Burak Bey ile konuştum. Böyle bir süreç döndü bütün gece. Ertesi gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun delaletiyle bu onay ve izin çıktı. 25 Nisan akşamı kalkan uçağa da bu 3 Yunan denizi bindi ve çok mutlu oldular, sevindiler. Türk hükümetine ve Türk Dışişleri Bakanlığı'na çok teşekkür ettiler. Aynı uçaktan Türkiye'den Cibuti'deki sel felaketi için yardım geldi. Sayın Çavuşoğlu'nun delayetiyle kısa sürede AFAD ve Kızılay tarafından derlendi. Bine yakın hjyen ve gıda kolisi geldi. Cibuti hükümeti de çok teşekkür etti. Bu zor zamanlarda kardeş ve dost ülkeye.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.