Hava Durumu

Türkleri öldüren silahı ben verdim

Almanya’daki Neo Nazi terör örgütü NSU’nun yaşayan tek üyesi Beate Zschaepe’nin, ‘küstah’ tavrı dünkü duruşmada da devam etti. ‘Nazi Gelini’ salonda kahkaha attı. Diğer sanık Schultze ise 9 kişiyi öldüren Ceska model tabancayı kendisinin bulduğunu itiraf etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkleri öldüren silahı ben verdim

Almanya’da 8’i Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüyle ilgili Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen davanın 5. duruşması dün yapıldı. 38 yaşındaki baş sanık Beate Zschaepe salona girdikten sonra her zamanki gibi basına sırtını dönerek avukatlarıyla konuştu. Zschaepe’nin avukatlarıyla konuşurken kahkahalarla güldüğü görüldü. Beate’nin avukatı Anja Sturm, müvekilinin devlet yetkilileri tarafından suçlu ilan edildiğini öne sürerek, davanın düşmesi talebinde bulundu. Davanın önceki duruşmalardaki gibi Zschaepe’nin avukatlarının seyri yavaşlatma amaçlı dilekçeleri dün de sürdü. Avukatlar Federal Savcı’nın bütün dosyaları sunmasını istedi. Yargıç talebi reddetti.

Bu arada diğer sanık Carsten Schultze, NSU örgütüne silah sağladığını itiraf etti. NSU üyesi Andre Kappke sayesinde 1997’de üç teröristle birkaç kez Zschaepenin evinde buluştuklarını belirten Schultze, NSU davasında diğer sanıklardan Ralf Wohlleben’in örgütle irtibatını sağladığını söyledi. 2000 yılı mart ayı sonlarında örgüt üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Börnhardt’ın kendisinden silah istediğini belirten  Schultze, Wohleben’in yönlendirmesiyle Doğu Avrupa yapımı bir tabanca ve mermi temin ettiğini, Zschaepe’nin de yanlarında bulunduğunu ifade etti. Duruşma bugüne ertelendi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.