Hava Durumu

TÜSİAD'dan kronik hastalık uyarısı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Boyner, Türkiye'de 2002'de yüzde 66 olan kronik hastalık yükünün 2020'de yüzde 80'e çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2012 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2012 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TÜSİAD'dan kronik hastalık uyarısı
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD'ın ''Sürdürülebilir Sağlık Sistemi İçin Kronik Hastalık Yönetiminde Elektronik Sağlık Kayıtlarının Rolü'' adlı raporunun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda bilgi verdi.

21. yüzyılın en önemli sorununun kronik hastalıklar olduğunu belirten Boyner, yapılan çalışmaların bu hastalıkların sadece gelişmiş toplumların değil, gelişmekte olan toplumların da sorunu olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi.

Ekonomik analizlerin bulaşıcı olmayan hastalıklardaki her yüzde 10'luk artışın yıllık ekonomik büyümede binde 5'lik bir azalmayla ilişkili olduğunu gösterdiğinin altını çizen Boyner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Kronik hastalık yükü, sağlık sisteminin mali sürdürülebilirliği açısından önemli bir risk ve bu yük, tüm dünyaya paralel olarak ülkemizde de artmakta. Ülkemizde tüm ölümlerin yüzde 71'i kronik hastalıklardan kaynaklanıyor. OECD ve Dünya Bankası'nın yaptığı bir çalışmaya göre ülkemizde 2002 yılında yüzde 66 olan kronik hastalık yükünün 2020’de yüzde 80’e çıkması bekleniyor. Bu oran başlı başına, sağlık sektöründeki hizmet programlarının geleceğe yönelik planlanmasında dikkate alınması gereken bir uyarı niteliğinde.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.