Hava Durumu

Tuvalette doğum yapıp bebeği camdan attı

Ailesinden korkup hamileliğini gizledi...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2014 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2014 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tuvalette doğum yapıp bebeği camdan attı

Ailesinden korktuğu için erkek arkadaşından olan bebeğini tuvalette doğurup, camdan aşağıya atan E.K hakkında, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden verilen raporda, "Duygularının düşünce ve ifadelerinden farklı olduğu ve sağlık kurumunda gözlem altına alınması gerektiği" belirtildi. "Çocuğunu öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanan E.K, savunma yaptığı duruşma sonrasında tahliye edildi.

22 yaşındaki E.K, erkek arkadaşıyla girdiği cinsel ilişki sonucu hamile kaldı. Ailesinin kendisini öldüreceğini düşündüğü için hamileliğini gizledi. Bu süre içerisinde psikolojik sorunlar yaşayan ve ilaç kullanmaya başlayan E.K, komşusunun evine gittiği bir gün doğum sancıları başladı. Tuvalete giden E.K çocuğunu burada doğurdu. "Şoka girdiğini ve ne yaptığını bilmediğini" belirten E.K, bebeği üçüncü kattaki dairenin apartman boşluğundan attı. Çocuğun ağlaması üzerine komşular durumu fark etti ve polis çağırdı. E.K, tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.K’nın ailesi, soruşturma aşamasında kızlarının yanında bulunmadı, cezaevine ise çok nadir gittiler. Erkek arkadaşı ise bir daha hiç görmedi.

TOPLUM BASKISI VE AİLE KORKUSU

E.K hakkında “öz çocuğunu öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın iddianamesinde, “şüpheli, toplum baskısı ve aile korkusu yüzünden bu durumu üçüncü kişilerden gizledi. Doğan çocuğun yaşadığını gördüğü halde, toplum baskısı ve aile korkusu yüzünden ve olayları gizlemek için öleceğini düşünerek ve öngörerek yaşar vaziyette bebeğini üçüncü kattan aşağıya attı” denildi.

“ŞOKTAYDIM”

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan E.K, geçtiğimiz günlerde ilk kez hakim karşısına çıktı. E.K’nın ailesinden kimse duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Oktay Saday’ın, “Bebeğini camdan atmışsın” demesi üzerine E.K, “Atmadım. (Eliyle göstererek) Şu şekilde bıraktım” yanıtını verdi. E.K, ağlayarak yaptığı savunmasında şunları söyledi:

“Komşumuzun evinde sohbet ederken ihtiyaç için lavaboya gittim. Bu arada bir şeyin geldiğini hissettim, bir de baktım çocuk. Çocuğu elime aldım ve ‘Allahım bu benim mi?’ dedim. O sırada sanki kafamla gövdem birbirinden ayrıldı. Ne yapacağımı bilemedim. Şaşırdım. Çevremden de çekindiğim için çocuğu pencereden aşağıya doğru bıraktım. Olay sırasında babamı da kaybettiğim için psikolojik tedavi görüyordum. Ben doğum anına kadar hamile olduğumu bilmiyordum. Adet oldum. Karnım büyüdü ama başka sebeplerden sanıyorum. Pişmanım.”

TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmada, E.K’nın evinde çocuğunu doğurduğu komşusu da tanık olarak dinlendi. İfadelerin alınmasının ardından E.K’ya sorular sorarak bulunduğu psikolojik durumu ve yaşadığı olay anında nasıl bir durumda olduğunu anlamaya çalışan heyet üyeleri ve duruşma savcısı örnek bir yargılama yaptı. Duruşmanın sonunda E.K’nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına, gözlem altına alınmasının gerek olup olmadığına ve işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamadığına dair Gözlem İhtisas Dairesi ve 4. İhtisas Kurulundan rapor alınarak, raporların İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından değerlendirilmesine karar verildi. E.K da tahliye edildi. Tahliye kararının ardından gözyaşlarını tutamayan E.K, komşusuna sarıldı ve “Aileme söyle beni cezaevinden alsınlar” dedi.

“GÖZLEM ALTINA ALINMALI”

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan sağlık raporunda, E.K hakkında “affekti uygunsuz olarak saptandı (duygularının düşünce ve ifadelerinden farklı olması)” denildi ve "E.K’nın bir sağlık kurumunda gözlem altına alınmasının gerekli olduğu" belirtildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.