Hava Durumu

Tüyleri diken diken eden sır dolu olay! Mezarları birleşti

Yıllardır efsane olarak anlatılan hikayeleri hepimiz duymuşuzdur ancak birazdan okuyacağınız olaylar tüylerinizi diken diken etmeye yeter de artar bile. İşte ayrı ayrı gömülüp her seferinde birleşen anne-bebeğin mezarından, şeytani ayin yaptıktan sonra esrarengiz bir şekilde ölen kızların kaldığı apartmana kadar yaşanmış bazı gizemli olaylar.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tüyleri diken diken eden sır dolu olay! Mezarları birleşti

Kimi filmlere konu oldu, kimi şehir efsanesi olarak kalmaya devam etti. İşte Türkiye'de tüyler ürpertici hikayelerin yaşandığı iddia edilen bazı gizemli olaylar...

Issız Cuma Mezarlığı'nda birleşen anne ve bebeği

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Seyvan ve Çakıroba Köyleri arasında bulunan 'Issız Cuma' cami mezarlığında yaşandığı söylenen sır dolu olaylar tüyleri diken diken eden cinsten. 1335 yılında yapılan caminin etrafında başka bir yapı bulunmadığı için 'ıssız' adı verilmiş. Cami avlusunda bulunan mezarlık ise 680 yıllık.

Mezarlığa defnedilen bir anne ve bebeğinin birbirinden ayrı yapılan mezarları, tanıklara göre her seferinde yeniden birleşmiş.

52 yıl önce bir kız bebek dünyaya getiren Hatice E., doğumun ardından kısa süre sonra hayatını kaybeder. 'Ayşe' adı verilen minik bebek de doğumdan 20 gün sonra hayata gözlerini yumar. Ayşe bebek, annesinin bulunduğu mezarlığa defnedilir. Birkaç gün sonra ziyarete giden yakınları, iki mezarın birbirine birleştiğini görünce şok olur. Mezarları ayıran aile fertleri, bir sonraki ziyarette mezarların tekrar birleştiğini görür. Bu olay birkaç kez tekrarlandıktan sonra, yakınları anne ve kızın mezarlarını olduğu şekilde bırakmaya karar verirler. Mezarlığı ziyaret edenler de bu ilginç olay karşısında şaşkına dönüyor.

Kutsal balıklar öldüğünde köy mezarlığına gömülüyor

Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Kızık köyü sakinleri, kutsal olarak gördükleri balıklar için kurban kesiyor, öldüklerinde de, dualar eşliğinde köy mezarlığında toprağa veriyor. Evet duyduklarınız tamamen doğru. Kutsallığa giden ilginç balıkların hikayesinin detayı ise şöyle;

Zamanın birinde, köy muhtarı içme suyu olarak da kullanılan kaynaktaki balıkları alıp dışarı atmış. Ondan sonra muhtarın oğlu, kızı, hanımı ve kendisi bir yıl içinde vefat etmiş ve ailesinden kimse kalmamış. Bu olaydan sonra balıklar tekrar türemişler. O günden beri bu olay köyde büyük bir yankı uyandırmış, hatta rüyalarında gördüğünü söyleyenler olmuştur. Köylü bu olayı kutsal kabul etmiş. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında bir gün köylüler bu balıkların kayıp olduğunu, ertesi gün geldiğini ve balıkların sırtında yara izi olduğunu görmüşler.

Bu balıkların içinde bulundukları suyu içerek veya evlerine su götürerek banyo yapıp, başta sara hastalığı olmak üzere bir çok hastalığa iyi geldiğine inanılmakta.

Şeytani ayinler yapılan 129 numaralı apartman

Anlatılanlara göre Antalya'da işçi Blokları Mahallesi, 1530. Sokak'ta meydana gelen hadisede öğrenci iki kız, gece saat 01:00 sularında mumlarla ve şamdanlarla bir takım satanist ayin yaparlar. 2009 yılında meydana gelen olayda kız öğrenciler ölür.

Apartmanda yaşayanlara göre öldükleri gece oldukça şiddetli bir zelzele olmuştur ve tüm apartmanda bulunan eşyalar sağa sola savrulup camlar ise kırılmıştır. İşin tuhaf tarafı o gece kayıtlarda bir deprem ya da zelzele benzeri bir olayın bulunmamasıdır. Bu hadise üzerine apartman sakinleri orayı dönmemek üzere terk eder.

Belli bir zaman sonra içeri girmeye cesaret edenlerin söyledikleri tüyler ürpertici cinsten, tarif etmesi zor kokular duyduklarını, camların kendi kendilerine kırıldığını, duvarlarda anlayamadıkları semboller ve yazılar gördüklerini söylüyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.