Hava Durumu

TV'nin sesini sonuna kadar açıp kurşuna dizmişti!

İstanbul Kağtıthane'de 7 Aralık 2016'da boşanma davası açan eşi Nisa Ece İnçke'yi dışarıdan silah sesi duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra 4 kez ateş ederek öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Recep İnçke hakkındaki karar Yargıtay'da bozuldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TV'nin sesini sonuna kadar açıp kurşuna dizmişti!

İstanbul Kağıthane'de 7 Aralık 2016 tarihinde, 35 yaşındaki Recep İnçke kendisine boşanma davası açan 2 yıllık eşi 25 yaşındaki Nisa Ece İnçke'yi, silah sesi dışarıdan duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açıp 4 kez kurşunlayarak öldürdü.

"İHANET ETTİ" DEMİŞTİ

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık İnçke, "Onurum, gururum ve şerefim için buradayım. Bunu söylemekte zorlanıyorum. Çok sevdiğim eşim vardı, aldatıldım, ihanet etti. Telefon mesajlarında da yaptığı ihanetler zaten yazıyor. En son kendimi kaybettim. Cinnet getirdim" demişti. Mahkeme yaptığı yargılama sonunda Recep İnçke'yi eşi Nisa Ece İnçke'yi "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak takdiri indirim uygulamamıştı.

YARGITAY "TASARLAMA YOK" DEDİ

Yerel mahkemenin kararını Yargıtay'a taşıyan sanık vekilleri kararın bozulmasını talep etti. İncelemesini tamamlayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararında, sanığın suçu tasarlayarak işlediğine ilişkin delil bulunmadığı gözetilerek cezanın "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesi gerekirken "Tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini belirtti. Ceza Dairesi bu nedenlerle sanık vekillerinin temyiz itirazlarını yerinde görerek kararı bozdu.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Recep İnçke SEGBİS ile katıldı. Mahkeme Yargıtay'ın usul ve yasaya uygun bozma ilamına uyulmasına karar verdi.

SAVCI MÜTALAASINDA HAKSIZ TAHRİK DEDİ

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, "Maktulün sanığa olan sadakat yükümlülüğü ihlal ettiği hususu ispatlanmasa dahi bunun aksinin de şüphesiz bir şekilde ispatlanamadığı, küçük bir tereddüt halinde dahi şüpheden sanığın yararlanması gerektiği ve suçu haksız tahrik altında işlediğinin kabul edilmesinin hakkaniyete uygun olacağı değerlendirilmekle birlikte sanığın 'Haksız tahrik altında eşi kasten öldürme' 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep olunur" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Tutuuklu sanık da mütalaayı kabul etmediğini söyledi. Ara kararını açıklayan heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

BÖYLE BİR MÜTALAAYI MESLEK HAYATIMDA İLK KEZ GÖRÜYORUM

Duruşmanın ardından basın açıklamasını yapan katılan avukatı Mustafa Okuducu ise "Ortada olmayan iddialarla bir kimsenin cezalandırılmasını istemek ya da dosyayı farklı bir yöne kanalize etmeye çalışmak hukuka uygun bir tavır değil. Bu dosyada olmayan ve olması da muhtemel olmayan, Yargıtay denetiminden geçmiş bir dosyada bugün tahrik maddesinin uygulanması talep edildi. Üstelik bir delil olmadığı halde yorum yoluyla indirim talep edildi. Ben meslek hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum. Neticede bir delil varsa bu delil ortaya koyulur ve tartışılır mahkeme de bir cezalandırmaya veya beraat verir. Ancak bugün böyle bir uygulamayla karşılaşmadık. Biz bugün tamamen ihtiyari bir yorumla karşılaştık. İhtiyarı yorumla yargılama yapılacaksa o zaman mahkemeye de gerek yok ki. Bir hukukçu olarak çok üzgünüm çünkü sayın savcı sadece yorum yaptı. Böyle bir mütalaayı da meslek hayatımda ilk kez görüyorum. Bugün bir yorumla tahrik maddesinin uygulanması istendi, ben aile adına da yargılama adına da çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.