Hava Durumu

Twitch üzerinde en çok izlenen oyunlar belli oldu

Corona virüsü sebebiyle birçok kişi evlerinde kalıyor. Evde kalan insanların artmasıyla birlikte, canlı yayın platformları da rekor seviyede izlenmelere ulaştı. Bu platformların en büyüğü olan Twitch üzerinde en çok izlenen oyunlar da belli oldu. Bununla birlikte, canlı yayın platformlarındaki izlenme sayıları da geçen yıla oranla büyük oranda artış yaşadı. Twitch en tepede yer alırken, YouTube ve Facebook Gaming ise sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2020 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2020 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitch üzerinde en çok izlenen oyunlar belli oldu

Yapılan araştırmalarda, en çok izlenen oyunların yanı sıra saat başına en çok izlenen yayıncılar da belli oldu.

Twitch üzerinde en çok izlenen oyunlar ve yayıncılar belli oldu

Twitch üzerinde oyun kanalları 1.49 milyar saat izlenirken, oyun dışında bulunan müzik ve sohbet kanalları da 1.69 milyar saat izlenmeye ulaştı. Twitch haricinde, Facebook Gaming'de büyüme oranını üçe katladı. En az büyüme oranına sahip platform ise Mixer oldu. Ancak Microsoft'un Xbox Series X ve Halo ile birlikte Ninja için pazarlama planları da bulunuyor. Tüm büyük canlı yayın platformları, Mart ayından Nisan ayına kadar ortalama yüzde 45 daha fazla izlendi.

Twitch üzerinde en çok izlenen oyunlar listesinin başında ise Valorant yer alıyor. Riot'un kapalı beta olarak kullanıma sunduğu Valorant, yayınları izleyen kullanıcılara anahtar düşürme şansı sunuyordu. Böylece oyunu oynamak isteyen birçok kullanıcı, uzun süreler Valorant yayınları izledi. Valorant yayınları toplamda 334 milyon saat izlendi.

Valorant'ın ardından ise yayıncıların sohbet amaçlı kullandığı Just Chatting ise ortalama 134 milyon saat izlendi. Geçen yıla oranla yüzde 138 büyüme yaşayan Just Chatting, bu alanda büyük bir ivme yakaladı. Bu sayılara ulaşılmasına en fazla katkı sağlayan ay ise Nisan ayı oldu. Üçüncü sırada ise, ortalama 128 milyon saat izlenme ile bir diğer Riot Games oyunu League of Legends yer alıyor.

Küresel anlamdan Twitch üzerinde saat başına en çok izlenmeye ulaşan yayıncı ise Anomaly oldu. Yaklaşık 35 milyon saat izlenen Anomaly'in ardından ise hemen hemen benzer izlenmeye sahip summit1g geliyor. Bu ikilinin zirveyi paylaşmalarının nedeni ise yaptıkları Valorant yayınları olarak belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.