Hava Durumu

Twitter'a reklam yasağı kaldırıldı

Türkiye'de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getiren Twitter'a verilen reklam yasağı kaldırıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararı Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2021 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2021 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter'a reklam yasağı kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bundan sonra tüm sosyal ağ şirketlerinin, Türkiye'deki kullanıcıların haklarını koruyacağını, mahkeme kararlarını eksiksiz yerine getireceğini ve provokasyonlara alet olmayacağını düşündüğünü kaydetti. Sayan, "Türkiye, her alanda olduğu gibi dijital dünyada da vatandaşlarının haklarının koruyucusudur" dedi.

'Takipçisi olacağız'

Sayan, BTK kararına atıf yaptığı açıklamada, "Böylece 1 Ekim 2020'de başlayan süreç kanuna uygun olarak tamamlandı" ifadelerini kullandı. Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğü içeren kanun düzenlemesiyle 55 milyon vatandaşın kişilik haklarının eksiksiz olarak güvence altına alındığını vurgulayan Sayan, bundan sonra tüm sosyal ağ şirketlerinin, Türkiye'deki kullanıcıların haklarını koruyacağını, mahkeme kararlarını eksiksiz yerine getireceğini ve provokasyonlara alet olmayacağını düşündüğünü kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesinin takipçisi olacaklarını belirten Sayan, "Türkiye, her alanda olduğu gibi dijital dünyada da vatandaşlarının haklarının koruyucusudur. Siber vatanımız için gayretle çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.