Hava Durumu

Twitter, fotoğraf yükleyenleri sevindirecek!

Sosyal medya uygulamalarına gün içerisinde oldukça fazla zaman harcıyoruz. Zamanımızı çok fazla harcadığımız bu uygulamalar da kendilerini geliştirerek bizlere daha fazla özellik sunuyor. Bu uygulamalar arasında yer alan Twitter, tweet atarak fotoğraf paylaşımları yapanlar için yeni bir özellikle karşımıza çıkacak. Twitter üzerinden yüklenebilen fotoğrafların çözünürlüğü hakkında yenilikler var. Twitter yüklenen fotoğrafın çözünürlüğünü bozuyor mu sorusuna yeni bir cevap geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter, fotoğraf yükleyenleri sevindirecek!

Twitter yüklenen fotoğrafları daha az değiştirecek

Twitter, kendini geliştirerek yoluna devam ediyor. Uzun zaman önce kullanıcılara 240 karakter tweet atma desteği sunan Twitter, şimdi de yüklenilen fotoğrafların çözünürlüğü hakkında yeniliklerde bulunacak. Twitter'da çalışan yazılım mühendisi Nolan O'Brien'ın attığı tweet'lere göre, bundan sonra Twitter'ın WEB sitesinde attığınız fotoğraflar daha az şıkıştırılacak. 4096 x 4096 çözünürlüğüne kadar attığınız tweet'ler, herhangi bir değişikliğe uygulamadan kendi formatında korunacak.

Twitter'da çalışan yazılım mühendisinin attığı tweet üzerindeki fotoğrafa baktığımızda, kalitenin son derece yüksek olduğunu görebiliyoruz. Özellikle fotoğraflarını tweet atarak insanlar ile paylaşmayı sevenler için güzel haber olan özellik için ise bazı küçük şartlar var.

Twitter'ın WEB sitesi üzerinden attığınız fotoğrafların 5 MB boyutundan büyük olmaması gerekiyor. Çözünürlük tarafında ise fotoğrafın 4096 x 4096 çözünürlüğünden büyük olmaması gerekiyor. Bu, iPhone'larda veya 16 MP çözünürlüğe kadar kameraya sahip herhangi bir akıllı telefonda çektiğiniz fotoğrafların kayıpsız bir şekilde tweet atılabileceğini manasına geliyor.

Kullanıcılar için sunulan şartlara baktığımız zaman akıllı telefonları ile fotoğraf çekmeyi sevenler için herhangi bir kısıtlama görülmüyor. Ancak profesyonel fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğrafların, gerek çözünürlük gerek fotoğraf boyutundan dolayı bu özellikten faydalanması çok mümkün olmayacak gibi duruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.