Hava Durumu

Twitter Kovid-19 aşıları için harekete geçti

Dünyanın önde gelen sosyal mecralarından biri olan Twitter Covid-19 aşıları ile ilgili yapılan paylaşımlara denetleme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter Kovid-19 aşıları için harekete geçti

Hali hazırda dünya genelinde en çok kullanılan sosyal mecralardan birisi de Twitter diyebiliriz. Twitter genel olarak insanların düşüncelerini paylaştığı bir platform. Hal böyle olunca ortaya çok farklı düşünceler de çıkabiliyor.

Asıl sorun ise bu düşüncelerin milyonlarca kişiye ulaşmasıyla başlıyor. Çünkü bu asılsız söylentiler, kulaktan kulağa dolaşırken bir efsaneye dönüşebiliyor. Bu tarz söylentiler mevcut pandemi ortamında insanların kafasını daha kolay karıştırırken, aşılara karşı da bir ön yargı oluşmasına neden oluyor.

Twitter bu ön yargıların önüne geçebilmek için yeni bir prosedürü devreye soktu. Yeni prosedüre göre Twitter koronavirüs aşısı ile ilgili asılsız bilgilere dayanan tweetleri direkt olarak yayından kaldıracak.
Bilindiği üzere şu anda 4 - 5 farklı aşı için ülkeler sıraya girmiş durumda. Muhtemelen bu aşılamalar yeni yıl ile birlikte başlamış olacak.

Bazı ülkelerde aşılamaların başlamasıyla birlikte söylentiler de ortaya çıkmaya başladı. Aşı olan hemşire bayıldı, aşı oldu kolu şişti, aşı öldükten sonra öldü gibi kaynağı tam olarak doğrulanamayan pek çok söylenti mevcut.

Twitter da bu tarz asılsız söylemlerin yaygınlaşmaması ve insanların aşıya karşı ön yargı edinmemeleri için yeni bir prosedürü devreye soktu. Artık bu tarz tweetler Twitter tarafından otomatik olarak kaldırılacak ve silinecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.