Hava Durumu

Twitter yasağında son dakika gelişmesi

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a erişim engellendiğini içeren mahkeme kararını kaldırdı. Sorgulama ekranında "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı" ifadesi yer alıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise Twitter'ın erişime açılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter yasağında son dakika gelişmesi

TİB'in internet sitesinde twitter.com'un yasaklanmasına neden olan mahkeme kararları tamamen kaldırıldı. Böylece TİB'in internet servis sağlayıcılara Twitter'ın yasaklanmasına neden olan mahkeme kararlarının kaldırıldığını bildirmesi gerekiyor. Bu işlemin ardından Twitter'a erişim tekrar sağlanmaya başlanacak. Bu işlemin ilerleyen saatlerde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İlk olarak Twitter'ın açılması için Turkcell'e tebligat ulaşmış durumda.

BAKANLIK: KULLANIMA AÇILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Twitter'ın kullanıma açılacağını belirtti. Bakanlık konuyla ilgili olarak "Anayasa Mahkemesi tarafından alınan 2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda “Twitter.com” internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbiri kaldırılmaktadır. Gerekli teknik düzenlemeleri müteakip söz konusu site kullanıma açılacaktır" ifadesini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.