Hava Durumu

Uçağımız Uluslararası hava sahasında vuruldu

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ''Uçağımız uluslararası hava sahasında vurulmuştur'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2012 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2012 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uçağımız Uluslararası hava sahasında vuruldu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TRT'de katıldığı canlı yayında, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Uçağımız uluslararası hava sahasında vurulmuştur" diyerek, uçağın Suriye'nin hava sahasının 13 mil dışında düşürüldüğünü kaydetti.

Davutoğlu, ''Radar görüntüleri, elimizdeki veriler, uçağımız vurulduktan sonra kontrolü kaybettiği için Suriye kara sularına düşmüştür. Şu anda elimizde telsiz görüşmeleri, radar kayıtları bulunmaktadır. Uçağımıza yapılmış hiçbir uyarı yok. Kısa süre Suriye hava sahasına girmesi söz konusu ama bu vurmayla ilgili değil. Bazen hızdan, hava şartlarından dolayı kısa süreliğine hava sahasının ihlal edilmesi çok sık oluyor. Türkiye'de oluyor. Bu durumda Suriye'den uyarı yok. Bu vurma olayından 15 dakika önce'' diye konuştu.


Silahsız, kimliğini gizlememiş uçak


Ahmet Davutoğlu, "Düşürülen uçak silahsız, tek başına uçan, kimliğini gizlememiş açık bir uçaktır. Görev tanımı da Türkiye'nin kendi ulusal radar kapasitesini test etmek üzere eğitim ve testtir. Herhangi bir şekilde Suriye'ye dönük bir misyonu yoktur" diye konuştu.
Gerekli gördükleri zamanlama ve yöntemle adımların atılacağını belirten Davutoğlu, kimsenin Türkiye'nin kararlılığından şüphe etmemesi gerektiğini söyledi.


Başbakan Erdoğan'dan açıklama Salı günü


Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuyla ilgili esas açıklamayı, Salı günü AK Parti TBMM Grup toplantısında yapacağını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.