Hava Durumu

Ücret artışı beklenenin üzerinde gerçekleşti

Ramazan bayramı için baba ocağı Bursa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik, toplu görüşmelerin çalışanlar için bir bayram müjdesi olduğunu belirterek, “Yorucu geçti, yoğun geçti ama milletimiz için verimli geçti. Dünyada binbir türlü sıkıntıların konuşulduğu ve tartışıldığı ücretlerin dondurulduğu, emekli maaşlarının dondurulduğu bir dönemde Türkiye’de ücret artışları beklenenin de üzerinde gerçekleşiyor. Bu siyasi istikrarın, güçlü bir hükümetin iradesini koymasıyla oluyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2013 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2013 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ücret artışı beklenenin üzerinde gerçekleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Yıldırım Beyazıt Camii'nde bayram namazını kıldı. Bayram namazını cami bahçesinde vatandaşlar arasında kılan Çelik, camiden çıkan cemaatle tek tek bayramlaştı. Vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra camiye gelen babası Yaşar Çelik’in elini öperek bayramlaşan Bakan Faruk Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamasında ramazan bayramının tüm İslam alemi için hayırlı geçmesini diledi.

“İSLAM ÜLKELERİNDE ACILARIN YAŞANDIĞI BİR RAMAZAN AYINDAYIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ramazan ayında oruçların tutulduğunu ve nefislerin bir ay gemlendiğini belirterek, “Daha sonra da Bayrama kapı açıldı. Bursa’da anne ve babamla, dostla ahbapla bayramlaşacağız. Böylesine anlamlı bir ayda maalesef İslam alemi için silahlar susmadı. Huzursuzluklar bitmedi. Aksine bunların yoğunluk kazandığı bir dönemin içindeyiz. Suriye ve Mısırı ile diğer Ortadoğu ve İslam ülkelerinde gerçekten acıların yaşandığı bir ramazan ayını da geride bıraktık. Gönül arzu ederdi ki, hiç olmasa böyle önemli anlamlı bir ayda bu acılar yaşanmamış olsaydı. Ama maalesef bu acıları insanlara yaşattılar. Maalesef kötü örnekleri ve görüntüleri dünya insanlığı izledi. İnanıyorum ki, bu güzel bayram günleri, güzel ramazan ayları gelecek dönemlerde huzursuzluğa değil, birliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya özellikle İslam aleminde vesile olur. Bu temennilerle, Bursalıların bütün Türkiye’deki 76 milyon vatandaşımızın ramazan bayramını kutluyorum” diye konuştu.

“TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİN BAYRAM MÜJDESİ OLDUĞU KANAATİNDEYİM”

Memurlarla yapılan toplu görüşmelere de değinen Bakan Çelik, toplu sözleşme görüşme süreçlerinin yoğun bir şekilde geçtiğini dile getirerek, “Bu sürecin henüz tamamlanmasına bir ay süre olduğu için zaman var. Ama bayram denk geldiği için acaba sendikalarla görüşmemizde bayram öncesinde müjdeyi verebilir miyiz, bayram öncesinde bunu noktalayabilir miyiz diye, gerçekten yoğun bir çalışma yaptık. Şunu söylebilirim. 5 gün gece gündüzüyle çalıştık. Neticede bir uzlaşı noktasına varmış olduk. Bayram öncesinde bir müjde olduğu kanaatindeyim” dedi.

“YÜKSEK VE DÜŞÜK MAAŞ ARASINDAKİ MAKAS DARALDI”

Memur maaşlarına 2014 yılında taban aylıklarına 175 TL bir artış sağladıklarını hatırlatan Bakan Çelik, bunun emeklilere net olarak 140 lira, çalışanlara ise 123 TL net olarak yansıyacağını dile getirdi. Bakan Çelik, şöyle devam etti: “İlk kez emeklilere tavan aylığında artış olduğu için önemli bir yansıma olacak. Ayrıca yüksek maaş alanlarla, düşük maaş alanlar arasındaki makası daraltmaya dönük önemli bir adım oldu. Ayrıca yaklaşık 800 bin öğretmenimizin tazminat ile ilgili talepleri vardı. Daha önce yapılan düzenlemelerle bazı açılardan dezavantajlı duruma düştüklerini ifade ediyorlardı. Onları da masada yoğun bir şekilde görüştük. Neticede öğretmenlerimize 2014 yılı içinde 150 TL’lik bir tazminat. Böylece yaklaşık yüzde 16’lara varan 2014 yılı içinde öğretmenlerimiz için maaşlarında bir artış söz konusu olacak.”

“DÜNYADA EMEKLİ MAAŞLARI DONDURULUYOR, TÜRKİYE’DE ARTIYOR”

4-C çalışanlarıyla ilgili olarak ise Bakan Çelik, “Özelleştirme neticesinde çalışan kardeşlerimiz vardı. Onları da masamıza aldık. Onların maaşlarına da yüzde 40’lara varan bir iyileştirme gerçekleştirdik. Yorucu geçti yoğun geçti ama milletimiz için verimli geçti. Dünyada binbir türlü sıkıntıların konuşulduğu ve tartışıldığı ücretlerin dondurulduğu, emekli maaşlarının dondurulduğu bir dönemde Türkiye’de ücret artışları beklenenin de üzerinde gerçekleşiyor. Bu siyasi istikrarın, güçlü bir hükümetin iradesini koymasıyla oluyor. Sayın başbakanımızın toplu sözleşmedeki gerçekten millete ve çalışanlara dönük yönlendirmesi talimatları çok büyük etkili oldu. Diğer taraftan da sosyal taraflar, sendikalarla taleplerde büyük ölçüde uzlaşı noktasında bu talimatlar noktasında geldik. Ben çalışanlar için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.