Hava Durumu

Ücretsiz izin parası ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği haziran ayı ile birlikte gündemde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için uyguladığı nakdi ücret desteği ödemeleri, internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Koronavirüsle mücadele süreci kapsamında çalışanların ücretsiz izinde bulundukları süre boyunca kullanılan hesaplarına yatacak olan ücretsiz izin parası, 1.177 TL olarak belirlenmişti. Peki, nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İşte, o konu hakkında bakanlık tarafından yapılan açıklamalar

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ücretsiz izin parası ne zaman yatacak? Nakdi ücret desteği haziran ayı ile birlikte gündemde

Nakdi ücret desteği olarak bilinen ücretsiz izin maaş desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ücretsiz izne ayrılan çalışanların hesaplarına yatırılıyor. Bu ay da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ayın 8'i itibariyle hesaplara yatırılacak olan ücretsiz izin parası, İŞKUR aracılığıyla gerçekleşiyor.

İşte, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un geçtiğimiz aylarda nakdi ücret desteği ile ilgili yapmış olduğu açıklama;

Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8'inden itibaren ödenecek.

Bakan Selçuk, Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağı konusuna, "Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğimizden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize yönelik bir uygulamamız." sözleriyle açıklık getirdi.

Bakan Selçuk, "Koronavirüsle mücadele sürecinde, işçilerimize ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre boyunca aylık 1.177 TL gelir desteği sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nakdi Ücret Desteğinden yararlanan çalışanların ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerinin Genel Sağlık Sigortalı sayılacağını anımsatan Bakan Selçuk, sigorta primlerinin İşsizlik Fonu'ndan karşılanacağını yineledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.