Hava Durumu

Ücretsiz yemek yiyen öğrenciye soruşturma

İstanbul Üniversitesi rektörlüğü, yemekhaneye kart basmadan giren üç öğrenciye, "zorla yemek aldıkları" gerekçesiyle soruşturma açtı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2014 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2014 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ücretsiz yemek yiyen öğrenciye soruşturma

İstanbul Üniversitesi’nde yemekhaneye kartsız girerek ücretsiz yemek yiyen üç öğrenci için rektörlüğün talebi üzerine disiplin soruşturması açıldı.

Soruşturma açılan öğrencilerden Biyoloji bölümü 4. sınıf öğrencisi Ercan Sıkdokur’a üniversiteden gelen 19 Aralık tarihli tebliğde, “Soruşturmanın konusu, Edebiyat Fakültesi yemekhanesine kimlik kartlarını okutmadan girerek yemekhane personelinin uyarılarına rağmen yemek dağıtılan bölümden zorla yemek alınmasına ilişkindir” yazılı.

'ÜNİVERSİTENİN BÜTÇESİ BAKANLIKLARDAN BÜYÜK'

Savunma yapmaya çağrılan Sıkdokur, “Param olmadığı için kart basmadan yandan girdim. Soruşturma Zaytung haberi gibi, daha önce böyle bir meseleden kimseye soruşturma açıldığını duymamıştım. İstanbul Üniversitesi’nin bütçesi birçok bakanlığın bütçesinden yüksek. Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine girmek için çabalayan bir üniversitenin çözmesi gereken sorun, öğrencinin kart basmadan yemekhaneye girmesi değil, neden kart basacak parasının olmadığıdır. Ögrenciyi gözeten, onu müşteri yerine koymayan tutum budur. Ancak okulumuzda böyle bir yaklaşım yok ne yazık ki. Bir yanda Taksim’de metroya binecek parası olmadığı için hastanelik edilen arkadaşımız, yemekhanede parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenciler, diğer yanda ayakkabı kutularında bulunan milyonları açıklayamayan bir devletten bahsediyoruz” diye konuştu.

'REKTÖR BİZE BELEŞ YEMEK ISMARLASANA'

Soruşturmalar bugün üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi. Edebiyat Fakültesi’nde öğle yemeği sırasında buluşan öğrenciler, bir konuşma yaparak ve şarkı söyleyerek soruşturmayı eleştirdi. Öğrenciler şarkıda, “Sabahtan beri bir şey yemedik karnımız acıktı bizim, rektör bize beleş yemek ısmarlasana, soruşturma açarsın sonra” diyor.

YÜZDE 85 ZAM YAPILMIŞTI

Ekim 2012’de İstanbul Üniversitesi’nde yemekhaneye yüzde 85’lik zam yapılmılş öğle yemeği 1 liradan 1.85’e ve akşam yemeği 1.25’ten 2 liraya çıkartılmıştı. Öğrenciler zamları protesto ederek yemekhane önünde kendi getirdikleri yemekleri yemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.