Hava Durumu

UEFA'dan ceza açıklaması

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa kupalarından men cezalarına çarptırılan Beşiktaş ile Bursaspor hakkında resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
UEFA'dan ceza açıklaması
Açıklamada, UEFA Tahkim Kurulu'nun, kulüp lisans kurallarını ve mali fair play düzenlemelerini ihlal ettiği gerekçesiyle Beşiktaş'ı, son yılı, 5 yıllık bir periyotu kapsayacak şekilde şartlı olarak askıya alınmak üzere, UEFA kulüp organizasyonlarından 2 yıl men etme kararı aldığı belirtildi.


Tahkim Kurulu'nun, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun 1 Mayıs'ta aldığı karara karşılık Beşiktaş'ın yaptığı başvuruyu gözeterek ve bunu kısmen kabul ederek, 500 bin avroluk para cezasını 200 bin avroya düşürdüğü belirtilen açıklamada, bu meblağın yarısının, şartlı olarak askıyı alınan ikinci yıla ait olduğu ifade edildi.


Açıklamada, aynı toplantıda Bursaspor hakkındaki davanın da ele alındığı, başvurunun kısmen kabul edildiği ve aynı şekilde kulüp lisans kurallarını ve mali fair play düzenlemelerini ihlal ettiği gerekçesiyle Bursaspor'un UEFA'nın kulüp organizasyonlarından bir yıl süreyle men edildiği belirtildi. Bursaspor'un yaptığı başvuru neticesinde, 200 bin avro olarak belirlenen para cezasının, 50 bin avroya indirildiği ve 4 yıl şartlı olarak askıya alındığı da kaydedildi.

Alınan kararlar çerçevesinde Beşiktaş 5, Bursaspor ise 4 yıllık süre içinde katılma hakkını kazandığı ilk UEFA organizasyonundan men edilecek.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.