Hava Durumu

UEFA'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ağır darbe

UEFA Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkındaki kararları saat 19:30 itibari ile kulüplere faks yoluyla bildirildi. Beşiktaş Avrupa kupalarından 1 yıl men edilirken, Fenerbahçe'ye 2+1 yıl men cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
UEFA'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ağır darbe

UEFA, Beşiktaş'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. UEFA Disiplin Kurulu Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu'nun dosyasını tekrar müfettişe gönderdi. Müfettiş Palacios'tan yeni bir ek rapor hazırlanması, istendi ve verilecek kararın son rapordan sonra karara bağlanacağı belirtildi. Beşiktaş kararında olduğu gibi UEFA müfettişleri Fenerbahçeli 5 yönetici için ek rapor hazırlayacak

Fenerbahçe'ye 2+1 yıl men cezası

UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye 2+1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası verdi. Kararda yer alan +1' ibaresinin anlamı da ortaya çıktı. Verilen 2+1 yıl cezanın 1 yılı 5 yıl içinde Fenerbahçe'nin benzer bir durumdan ceza alması halinde verilecek cezaya eklenecek.

Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerden Alaaddin Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Cemil Turhan'ın dosyalarını Müfettiş Palacios'a gönderen Disiplin Kurulu ; Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu örneğinde olduğu gibi ek rapor istedi. Müfettiş Palacios 5 yönetici hakkında yeni rapor hazırlayınca disiplin kurulu son kararını verecek.

Faks yoluyla geldi, Beşiktaş Tahkim'e gidiyor

UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan Beşiktaş Kulübü, 3 gün içinde Tahkim Kurulu'na başvuracak. Siyah-beyazlı kulüp daha sonra Tahkim'den çıkacak karara göre Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracak.

Bu arada Siyah-beyazlıların Tahkim Kurulu'na yarın başvuracağı öğrenildi.

Öte yandan Siyah-beyazlı kulüp yöneticileri, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı konusunda ek rapor istenip karar verilmemesi, ancak Beşiktaş'ın 1 yıl men edilmesini tepkiyle karşıladılar.

Yönetim kurulu, yarın yapacakları itirazda bu duruma vurgu yapıp cezanın kaldırılmasını talep edecekler. Ayrıca Siyah-beyazlı kulübün avukatları bu gece hazırlayacakları geniş bir raporu da yarın Tahkim Kurulu'na iletecekler.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ DE CEZAYI RESMEN AÇIKLADI

Beşiktaş Kulübü, UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını açıkladı.

Beşiktaş Kulübü'nden Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle;
"UEFA Disiplin Kurulu'nun 25.06.2013 tarihinde açıkladığı kararına göre;
Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı, 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacaktır. UEFA 54. Maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz UEFA disiplin kurulunun bu kararına, 3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.