Hava Durumu

Ukrayna'dan Bursa'ya iş birliği çağrısı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha, Bursa ile Ukrayna arasındaki iş birliğini geliştirmek istediklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ukrayna'dan Bursa'ya iş birliği çağrısı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Andrii Sybıha ve beraberindeki heyet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile tarihi belediye binasında bir araya geldi.

Bursa'da, Ukrayna Fahri Konsolosluğunun açılması hazırlıkları çerçevesinde kenti ziyaret eden Büyükelçi Sybıha, Bursa ile Ukrayna arasındaki diyaloğu geliştirmek istediklerini vurguladı.

Sybıha, Bursa'ya daha önce de geldiğini hatırlatarak, kentteki çalışmaları takip ettiğini, gelişme ve değişimin farkında olduğunu ifade etti.

Yaklaşık bin Ukraynalının kentte yaşadığını belirten Sybıha, şunları kaydetti:

"Bursa ile sanayi konusunda iş birliğini hedefliyoruz. Bursa'nın Ukrayna'daki 2 şehirle kardeşliği var. Bizler de şehirler arasında ilişkileri geliştirelim istiyoruz. Bursa'daki başarılı başkanlığınız için tebrik ediyorum. Şehirdeki düzen hissediliyor. Her zaman iş birliğine hazırız. Bursa'daki iş dünyasının Ukrayna'ya, Ukrayna'daki iş dünyasının da Bursa'ya gelmesini istiyoruz. Bu yüzden fuar gibi organizasyonlarla, sanayi şehri olan Bursa ile ilişkileri canlandırmak istiyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'nın potansiyeli yüksek ve özellikli bir şehir olduğunu anımsattı.

Doğal güzelliklerinden yerli üretime kadar her konuda örnek olan Bursa'da, sanayide önemli adımlar atıldığını vurgulayan Altepe, "Büyükelçimizi Bursa'da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Ukrayna, yüzyıllardır köklü ilişkilerin olduğu kardeş, dost ülke. Bizim için de komşularımız önemli. İki ülke için ilişkilerin iyi olmasını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Altepe, ziyarette Büyükelçi Sybıha'ya Yeşil Türbe'nin el yapımı çiniden maketini hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.