Hava Durumu

Ukraynalı milletvekili: Moldova, doğalgaz tedariki için Kiev'e başvurdu

Ukraynalı milletvekili Andriy Gerus, doğalgaz sıkıntısıyla mücadele eden Moldova'nın 15 milyon metreküp gaz tedarik etmek için Ukrayna ile temasa geçtiği bilgisini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2021 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2021 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ukraynalı milletvekili: Moldova, doğalgaz tedariki için Kiev'e başvurdu

Ukraynalı 'Halkın Hizmetkarı' partisi milletvekili Andriy Gerus, doğalgaz sorunuyla mücadele eden Moldova'nın gaz tedariki için Ukrayna'nın kapısını çaldığını öne sürdü.

Gerus, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Doğrusunu söylemek gerekirse Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi dün Moldova'ya gaz desteğini görüştü. Şimdi Moldova, Gazprom ile sözleşmenin uzatılması konusunda çetin müzakereler yürütüyor" dedi.

Milletvekili, "Ülkenin kritik altyapı tesisleri başta olmak üzere gözle görülür bir doğalgaz sıkıntısı mevcut. Moldova, yaklaşık 15 milyon metreküp gaz tedarik etmek için Ukrayna'ya başvurdu" ifadelerini kullandı.

Daha önce Moldova Başbakan Yardımcısı Andrey Spinu, Moskova'nın, ülke enerji krizinin eşiğinde olduğu için ekim ayında Kişinev'e ilave gaz tedariki konusunda güvence verdiğini söylemişti.

Rus enerji devi Gazprom ile Moldova hükümeti, halihazırda yeni bir uzun vadeli sözleşme imzalamak üzere müzakareler yürütüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.