Hava Durumu

Ulaştırma Bakanı Arslan Bursa'da açıkladı! Gemlik ve Bandırma...

Bursa'daki temasları kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bursa'yı Gemlik ve Bandırma'ya demiryolları ile bağlayarak ihracatını ve lojistiğini kolaylaştıracaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ulaştırma Bakanı Arslan Bursa'da açıkladı! Gemlik ve Bandırma...

BTSO Hizmet binasında gerçekleştirilen ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Bakan Ahmet Arslan'a, TEKNOSAB projesi başta olmak üzere BTSO liderliğinde yürütülen çalışmalar hakkında brifing verildi. Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ahmet Arslan, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Bursa'nın Türkiye'de ticaret ve sanayi hayatının kalbi olduğunu dile getiren Bakan Ahmet Arslan, Bursa'nın performansı ile gurur duyduklarını belirtti. Ahmet Arslan, Bursa'nın ihracat rakamları ve sanayi tecrübesi ile Türkiye'nin lokomotifi olduğuna işaret ederek, "BTSO'nun vizyonu, ülkemizin ve hükümetimizin politikasını destekleyen adımlardır. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın liderliğinde yaptığımız büyük projelerin tam da istediğimiz gibi Bursa'ya, Bursalıların hayatına ve Bursa'nın ticaret hayatına ne kadar dokunduğunu bugün Başkanımız İbrahim Burkay'dan duymuş olmak beni ziyadesiyle memnun etti" diye konuştu.

"Bursa'yı Gemilik ve Bandırma'ya demiryolu ile bağlayacağız"

Bursa sanayisinin 2023 hedeflerine ulaşmasında lojistik merkezin önemli bir adım olduğunu ifade eden Bakan Arslan, "Bursa sanayisi demiryolu ile denize bağlanmak istiyor. Sadece Gemlik'ten değil, Bandırma'dan da çift taraflı bağlanmak istiyor. Yaptığı üretimi, deniz aşırı ülkelere gönderebilmek adına ihracatını ve lojistiğini kolaylaştırabilmek, taşımadan kaynaklanan maliyetleri düşürebilmek için talep edilen projeler, tam da bizim istediğimiz projelerdir. Dolayısıyla Gemlik'e demiryolu bağlantısı, Bursa-Bandırma demiryolu bağlantısı çok önemli. Hızlı tren hatlarıyla yük taşımacılığının da yapılacağı, demiryollarını denize bağlayacağız. Özellikle Bursa- Bilecik, İstanbul- Ankara yüksek hızlı tren projelerinin biran öne bitirilmesi istiyoruz. Süreçlerle ilgili tünellerde ikmal ihalesi yaptık. Yenişehir'e kadar kısmının ihale çalışmalarını bitirdik. Bugünlerde sözleşme imzalıyoruz. Böylece demir yolu bağlantısını, Bursa'nın çevresine doğu-batı ve kuzey -güney aksını pekiştirir hale getireceğiz" diye konuştu.
Limanlardan deniz aşırı ülkelere ürün ihraç etmek için lojistik merkezlere ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Arslan, "Bu konuda BTSO tarafından yürütülen önemli bir çalışma var. Bu çalışmayı Bursa sanayisi için çok önemli bir adım olarak görüyorum. TEKNOSAB projesi hakkında da görüşme gerçekleştirdik. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun da entegre olmasının bölgenin gelişmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da gereken adımları atacağız" diye konuştu.

Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin istikrarlı geleceğe büyüyerek yürümesi için hep beraber hareket ediyoruz. BTSO'nun gerek uzay havacılık savunma alanında gerçekleştirdiği çalışmalar, gerekse lojistik planlamalarla ilgili yürüttükleri projeler; Ankara'da yaptığımız büyük çalışmaların tamamlayıcısı durumunda. Bu anlamda bizler BTSO'nun yürüttüğü bu çalışmalara her türlü desteği vereceğiz. Onlar da ülkenin geleceğine yönelik çalışmalara katkı koymaya devam edecekler. Bursa'da ülkemizin diğer sanayi kentlerine de örnek bir çalışma ortaya koyalım ki sadece Bursa'mızı değil, ülkemizin her yerini geliştirelim."

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise Türkiye'nin üretim üssü ve ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursa'nın ülkenin ekonomik büyümesine liderlik eden bir kent olduğunu söyledi. BTSO olarak "Bursa Büyürse Türkiye Büyür' vizyonuyla hareket eden cesaretli yatırımcılarıyla 180'den fazla ülkeye ihracat yapan Bursa'nın daha da büyümesi için çalıştıklarını kaydeden Başkan Burkay, özellikle Türkiye'nin ileri teknolojili üretiminin dönüşümünü sağlayacak TEKNOSAB projesinin önemli olduğunu vurguladı.
Bakan Arslan, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonunu ziyarette ettikten sonra Bağlarbaşı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.