Hava Durumu

Ülkenin en büyük uçak üs bakım hangarları açıldı!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaat işlemlerini tamamlayarak İstanbul Havalimanı'nda yer alan ilk üs bakım hangarlarını müşterilerinin hizmetine sundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2020 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2020 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ülkenin en büyük uçak üs bakım hangarları açıldı!

Türkiye'nin en büyük hangarları olma özelliğini taşıyan tesis 60.000 m2 kapalı alana sahip. Aynı anda 3 geniş, 6 dar gövde uçağa hizmet verebilen yeni üs bakım hangarları; sürekli büyüyen ve gelişen global MRO sektöründe Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'nin rekabet gücünü daha da artıracak. İçinde yaşadığımız çevreyi önemseyen ve gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde bu hassasiyeti gözeten Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.; hizmete açtığı yeni hangarlarıyla da bu politikasını destekliyor.

Su ihtiyacını sarnıçlar aracılığıyla yağmur sularından karşılayacak olan hangarlar, enerji ihtiyaçlarını da güneş enerjisinden sağlayacaklar. Hangar ceplerinde kullanılan yarı geçirgen polikarbonat paneller sayesinde güneş ışığından daha uzun süre faydalanılmasına imkân sağlayan hangarların ısıtılmasında da; bakıma alınan uçakların depolarında bulunan ve hangara alınırken boşaltılması gereken yakıtlar kullanılacak. Son teknoloji sistem ve ekipmanlar ile donatılmış olan tesisin içerisinde ve çevresinde bulunan tüm unsurlar akıllı otomasyon sistemleri tarafından yönetilecek.

Yeni üs bakım hangarlarının açılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, "Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. başarı hikayelerine bir yeni mihenk taşı daha ekledi. İstanbul Havalimanı'nın; Türkiye'nin ve dünyanın yeni havacılık merkezi olduğuna inanıyor ve burada sunduğumuz havacılık teknik hizmetlerimizi yaptığımız yeni yatırımlar ile çok daha ileri seviyelere taşıyoruz. Ülkemiz sivil havacılığının büyümesini sürdürülebilir kılma ve müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunma noktasında kararlıyız. Dünyanın ve sektörümüzün içinde bulunduğu bu zor günlerde kabiliyetlerimiz ve kapasitemizdeki artışın bu taahhüdümüzü desteklediğini düşünüyorum. Yapımını tamamlayarak ilk uçak bakımlarını gerçekleştirdiğimiz üs bakım hangarlarımız ile önemli bir büyüme sağladık. Çevre dostu yapılardan oluşan bakım kompleksimizde bütün fazların tamamlanması ile 45 uçağa aynı anda bakım hizmeti sunabileceğiz." dedi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuya dair sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Çelikten kanatlarıyla devasa boyutları olan uçaklarımızın da ilgiye ve bakıma ihtiyacı var. THY Teknik A.Ş. uçaklarımıza, konforlu ve güvenli seyahatiniz için dünyanın en büyük (60bin m2 kapalı alan) üs bakım hangarlarından birini inşa etti. Ülkemiz havacılığına hayırlı olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.