Hava Durumu

Uludağ'a değer katacak proje

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ’da yapımı devam eden gişe inşaatı ve Bungalov tipi ev inşaatlarını gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2013 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2013 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'a değer katacak proje

İnşaatı başlayan Uludağ’ın giriş kapıları ve gişe inşaatını inceleyen Vali Şahabettin Harput’a Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Harput, Uludağ'da güzel bir porje uyguladıklarını belirterek, "Uludağ'a iki giriş bir çıkışlı rahat bir giriş-çıkış imkânı veren bölgeye uygun bir kapı yapılıyor. Onun yanında giriş ve çıkış yapacak insanların normal ihtiyaçlarını gidereceği, kontrol kimliklerini bildireceği ve bilgi alabilecekleri iki ayrı nokta. Bunlar hızla devam ediyor. Bunun yanında ilave olarak, bunu tamamlayan iki güzel çalışma daha gerçekleşecek. 2 milyon lira civarı bir harcama ile inşallah Uludağ’ın girişini örnek, modern her türlü sıkıntının olmadığı, rahat bir hizmet verildiği bir mekân haline getireceğiz” dedi.

Uludağ’da bulunan Bungalov tipi evlerin inşaatını da gezen Vali Harput, “Uludağ'da özellikle yaz sezonu için hem Bursalı vatandaşlarımızın hem dışarıdan gelecek vatandaşlarımızın huzur içersinde kamp yapabileceği, dinlenebileceği, tatil yapabileceği nezih mekânların ihtiyacı hep gündemde kaldı. Orman Bakanlığımız, Milli Parklar Genel Müdürlüğü marifetiyle geçtiğimiz aylarda da ifade ettiğimiz gibi Çobankaya ve Sarıalan bölgesinde ayrı ayrı modellerde 60 adet Bungalov tipi inşaatın yapılmasına karar verildi. Şu anda da Çobankaya bölgesinde bu inşaatların bir tanesindeyiz. Eylül sonunda 20 tane inşaatı bitirip açılışını yapacağız. Tabi bu Bursa’nın uzun zamandır özlediği bir hizmet" dedi.

4 MEVSİM ULUDAĞ

Uludağ'ın 4 mevsim insanlara hitap edecek bir mekan olduğunu ifade eden Harput, "Biz şu anda 4 mevsim hizmet noktasında bazı eksikleri yaşadık. Ama artık son gelişmelerle Uludağ’ın ikinci bölgesindeki planların bitirilmesi özellikle spor kompleksi inşaatların kesinleşmesi ve bu hizmetlerin yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesine devredilmesi birinci bölgedeki hizmetlerin tamamlanması böylece iki bölgenin bir arada entegre şekilde yaz ve kış her türlü sosyal, sportif, kültürel faaliyetleri içine alacak şekilde artık hızla sona doğru geliyor olması Uludağ’ın gelecekte sadece Bursa için değil bütün ülkemiz için yani özlediğimiz yere geldiğinin ayak işaretleridir. Bunu hep özledik. Ben 5 yıldır Bursa Valisi olarak bunun söylemini dile getirdim. Ama bugün geldiğimiz noktada bu güzelliği görmekten de büyük mutluluk duyuyorum. Aynı zamanda dünyanın en büyük, güzel, muhteşem kayak pistlerinin de birisinin bölgemize kazandırma yolunda çok ciddi adımlar atıldı” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.