Hava Durumu

Uludağ'a tırmanan Afgan dağcı yaralandı

Bursa’da arkadaşlarıyla Uludağ’a tırmanmak için yola çıkan Afgan genç, zirvede dengesini kaybederek yaralandı. Öğle saatlerinde meydana gelen olayda jandarma ekipleri, 2 saat yürüdükten sonra gruba ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2012 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2012 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'a tırmanan Afgan dağcı yaralandı
Bursa’da sabahın erken saatlerinde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 34 kişilik bir grup, Türkiye’nin önemli kış turizm merkezinden olan Uludağ’a tırmanmak için yürüyüşe başladı. Zirve macerası esnasında karın üzerine dengesini kaybeden Afgan asıllı Ekber Şah (27) isimli genç, düşerek sol kolunu kırdı. Yaralı Afgan genç ile birlikte Kilimligöl mevkiine inen öğrenci ve öğretmenleri, burada jandarma ekiplerinin kendilerini kurtarmasını bekledi. Cep telefonunun sık sık kesildiği bölgede jandarma, sivil savunma ve 112 Acil servis ekipleri gruba ulaşmak için saatlerce uğraştı.


ZİRVEDE ZORLU KURTARMA OPERASYONU

Oteller bölgesinden çıkan jandarma ekipleri, Kilimligöl’e gidebilmek için 2 saat yürüdü. Belli bir yere kadar araçların gidebildiği bölgede jandarma ekipleri, gruba zorlu geçen kurtarma operasyonuyla ulaştı. Grup içinde bulunan Abdullah Oras (25) isimli bir üniversite öğrencisi ise solunum sıkıntısı çekmesi sebebiyle arkadaşıyla birlikte sedyeye konuldu. Jandarma ekipleri gençleri sedyeye alarak ormanlık arazi üzerinden Alaçam köyü mevkiine getirmek için yola çıktı. Ekipler, 2 kilometre yolu yürüyerek kat etti ve Alaçam’a ulaştı. Burada 112 Acil Servis’e ait ambulanslar iki genci alarak Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırdı.
Yapılan tetkikler sonucunda Afgan gencin sol kolunda kırıkların meydana geldiği, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.