Hava Durumu

Uludağ'da büyük operasyon

Aydın'ın Köşk İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken, yıllık izninin bir bölümünü alıp haber vermeden ailesinin yaşadığı Bursa'ya gelen ve bir gece otelde kaldıktan sonra kaybolan 30 yaşındaki Üsteğmen Kazım Topaç' ın 264 gün sonra silahı, ayakkabısı, dizüstü bilgisayarı ile tişörtünün bulunduğu bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Bu sabah yeniden başlayan çalışmalarda da bulunan kemikler, adli tıp kurumuna gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2014 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2014 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da büyük operasyon

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Bursa'nın Kestel İlçesi'ne bağlı Kale Mahallesi'nde oturan Topaç ailesinin oğlu Üsteğmen Kazım Topaç, geçen yıl görev yaptığı Hakkari' den Aydın'ın Köşk İlçesi Jandarma Komutanı olarak atandı. Üsteğmen Topaç, 26 Nisan'da 10 gün izin alarak ailesine sürpriz yapmak üzere haber vermeden Bursa'ya geldi. Geceyi Bursa'da, Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Gazcılar Caddesi'nde bulunan bir otelde geçirdiği saptanan Üsteğmen Kazım Topaç, aynı gün cep telefonu ile Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde oturan sözlüsünü aradı. Üsteğmen Topaç, telefonu çantasında sessize aldığı için sözlüsü ile konuşamadı. Bir süre, kentte gezdiği belirlenen Üsteğmen Topaç, daha sonra ortadan kayboldu.

TESADÜFEN BULUNDU

Üsteğmen Kazım Topaç'ın kaybolduğu, onun Bursa'ya geldiğinden haberdar olmayan ailesinin, Köşk Jandarma Komutanlığı'nı araması sonucu ortaya çıktı. Cep telefonundan da ulaşamadıkları Üsteğmen Kazım Topaç'a ulaşamayan aile, jandarma ve polisten yardım istedi. Ailesinin gelişmeleri endişe ile beklediği Türkiye'nin her yerinde aranan Üsteğmen Kazım Topaç'ın tabancası ile bazı eşyası önceki gece tesadüfen bulundu. Uludağ eteklerindeki Zeyniler Köyü'nde, kayalara çıkıp intihara kalkıştığı sırada düşüp yaralanan Rahmetullah Ağır'ı kurtarmaya giden AKUT ekibi, yerde bir tabanca, ayakkabı ve içinde dizüstü bilgisayar ile tişört olan sırt çantası buldu.

KEMİKLERE RASTLANDI

Polis, seri numarasından tabancanın kayıp Üsteğmen Kazım Topaç'a ait olduğunu belirledi. Eşyanın da kayıp Üsteğmen Topaç’a ait olduğu anlaşılınca, çevrede jandarma ve arama kurtarma ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı. Dün gün boyu süren aramalar sırasında Üsteğmen Kazım Topaç'ın cep telefonu ile bazı kemiklere rastlandı.  Havanın kararmasının ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ve arama kurtarma ekipleri, köpeklerle yeniden incelemeye başladı.

Güvenlik ekipleri de sabah Zeyniler Köyü girişinde önlem aldı. Köyde yaşayanlar hariç kimse bölgeye alınmadı. Yaklaşık bir saat sonra gazetecilerin de girişine izin verilmedi. Daha sonra basın mensupların köyün girişine kadar çıkarıldı ve görüntü almalarına izin verildi.

BABASI VE YAKINLARI DA BÖLGEYE GELDİ

Bugün yapılan aramalarda Üsteğmen Topaç’ın çantasının bulunduğu yerin bir buçuk kilometre uzağında çalılıklar arasında, yeni kaval ve kol kemikleri bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından fotoğraf ve görüntüleri çekilen kemikler daha sonra delil torbalarına konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Arama çalışmaları sırasında bir pantolon da bulundu. Arama çalışmaları devam ederken Üsteğmen Topaç’ın babası İsmail Topaç, kız kardeşi Gülnur Topaç ve halası Nazife Soylu bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı. Bölgedeki çalışmaların sonuç alınıncaya kadar devam edeceği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.