Hava Durumu

Uludağ'da işletmecilerin yüzü güldü

Uludağ'da, karın erimesi yüzünden sıkıntılı bir süreç geçiren turizmcilerin yüzünü, yeniden etkili olan kar yağışıyla gelen rezervasyonlar güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2014 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2014 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da işletmecilerin yüzü güldü

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, karın erimesi yüzünden Yılbaşı tatilinde rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir süreç geçiren turizmcilerin yüzünü, yeniden etkili olan kar yağışıyla geri dönen rezervasyonlar güldürdü.

 Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son günlerde yeniden kar yağışının etkili olduğu "oteller bölgesi"nde, kar kalınlığı, 35 santimetreyi buldu. Uludağ'da, aralıklarda devam eden ve perşembe akşamı kesilmesi beklenen kar yağışı, 2 Şubat Pazar yeniden başlayacak. Sıcaklığın gece sıfırın altında 2 derece olduğu Uludağ'da, gündüz sıcaklığı ise sıfır derece olarak ölçüldü.

"Oteller bölgesi"nde 13 Aralık 2013'te 80 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı, yaklaşık 1,5 ay yeni yağış olmayınca, 12 santimetreye gerilemişti. Kayak merkezindeki pistlerde büyük açılmalar meydana gelmiş, kar altındaki toprak zemin gün yüzüne çıkmış, kayak yapmak neredeyse imkansız hale gelmişti.

Karların erimesi yüzünden Yılbaşı tatilinde rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir süreç geçiren turizmciler, yeni kar yağışlarıyla geri dönen rezervasyonlar ve doluluk oranlarıyla yeniden hareketli günler yaşamaya başladı.

- "Oteller de pistler de doldu"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (Türsab) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, geçen aralık ayında erken gelen kar yağışının seyahat acenteleri ve otelcilerin sezona Umutlu başlamalarını sağladığını, ancak yeni yağışların olmaması ve hızla eriyen kar yüzünden sıkıntılı bir Yılbaşı tatil dönemini geride bıraktıklarını hatırlattı.

Akkuş, karın azalması nedeniyle Yılbaşı öncesi rezervasyon iptalleriyle karşılaşan otellerin ve seyahat acentelerinin, bütün umutlarını 27 Ocak-7 Şubat'taki yarıyıl tatiline bağladığını vurgulayarak, tatilin başlangıç tarihi itibarıyla yeniden etkili olan kar yağışının, bütün sıkıntıları unutturduğunu dile getirdi.

Uludağ'da bir organizasyon şirketi tarafından her yıl düzenlenen "Winterfest" adlı festivalin, ocak, şubat aylarında çeşitli animasyon ve aktivitelerle zirveye hareket getirdiğini bildiren Akkuş, şöyle konuştu:

"Yılbaşı tatil döneminin aksine Uludağ son derece hareketli. Yarıyıl tatili nedeniyle özellikle üniversite ve diğer okulların öğrencileri, Uludağ'a akın etti. Oteller de pistler de doldu. Uludağ 1. Yerleşim Bölgesi yüzde 100'e yakın, Uludağ 2. Yerleşim Bölgesi de yüzde 80-85 doluluk var. Tabii sadece öğrenciler değil, yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin aileleri de soluğu Uludağ'da aldı. Günübirlikçiler de turlarla Uludağ'ın nimetlerinden yararlanıyor. Gayet güzel kar var ve yağış devam edecek gibi görünüyor. Bu durum, otelcileri ve seyahat acentelerini rahatlattı."

Akkuş, Türkiye'nin birçok kentinden tatilcileri ağırlayan Uludağ'da, yabancılar fazla olmasa da her yıl olduğu gibi yine Rusların dikkati çektiğini belirterek, hava şartlarının böyle devam etmesi halinde, otellerin şubat sonu, mart başına kadar doluluk oranlarını korumasını beklediklerini kaydetti.

- "İki pist dışındaki tüm pistler açık"

Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren ise "oteller bölgesi"nin, kayak ve kış sporları açısından son derece kaliteli bir kara kavuştuğunu belirtti.

Beceren, Uludağ'da artık kayak yapılacak pist sıkıntısının kalmadığını vurgulayarak, "Kuşaklıkaya'da bulunan 2 pist dışındaki tüm pistler şu anda açık ve yoğun şekilde kullanılıyor. Bu pistlerin bulunduğu bölge kayalık. Kar da rüzgarlı şekilde yağdığı için kar kalınlığı henüz o pistleri tamamen doldurmadı. Rüzgarlı yağış nedeniyle kar, kayalık bölgelerde genellikle belli yerlerde toplanıyor" diye konuştu.

Kar yağışının ardından, otellerdeki rezervasyonların da hızla düzeldiğini belirten Beceren, doluluk oranlarının önemli ölçüde arttığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.