Hava Durumu

Uludağ'da mağara ve kuyulardaki kazım çalışmaları başladı

Uludağ'da altı gün önce zirveye doğru yürüyüşe çıkan ve sonrasında sis ve tipinin bastırmasıyla yönlerini kaybedip kaybolduğu düşünülen iki amatör dağcıyı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2019 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da mağara ve kuyulardaki kazım çalışmaları başladı

Ekipler aramanın altıncı gününde keşiş tepesinin sırtlarında bulunan ve zirvenin alt kısmında kalan ve iki kayıp dağcının sığınabileceğini düşündüğü mağara ve kuyularda arama yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

Uludağ kayıp iki amatör dağcıyı arama kurtarma çalışmaları altıncı gününde de devam ediyor. Ekipler beş gündür yaptıkları çalışmalar sonucunda iki dağcıya ait ne bir iz nede emare bulunabildi.

Bugün termal dedektörlerlede ikinci günde de aramaya çıkan ekipler bir iz bulamadı. İki kayıp dağcının 1 Aralık günü ailelerine biz buraya gidiyoruz diyerek attıkları fotoğrafta da gözüken keşiş tepesinin altındaki bu mağarada ekipler mağaranın kapısına biriken iki metrelik karı kazıdıktan sonra içeri girmeyi başardı. Ekiplerin mağara içerisindeki arama çalışmaları devam ediyor. O anlar ise kameralara yansıdı.

ÇALIŞMALAR, HAVADAN VE KARADAN SÜRÜYOR

İki dağcıyı arama-kurtarma çalışmaları, kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı bölgede, 6'ncı günde de sürüyor. Jandarma Genel Komutanlığı'na ait insanlı keşif uçağı ve arama-kurtarma helikopteri, Uludağ semalarında havadan tarama faaliyeti gerçekleştiriyor. 260 kişilik kurtarma ekibi ise, 6 farklı bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

MAĞARA VE KUYULAR, DİDİK DİDİK ARANIYOR

Ekipler, bugün sabahın erken saatlerinde Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı helikopterlerle Wolfram olarak bilinen bölgeye iniş yaptı. Kar yağışıyla birlikte dağcıların sığınabilecekleri mağaralarda ve düşme ihtimaline karşın kuyularda arama yapıldı. Ekipler, kurdukları halatlı düzenekle mağara ve kuyulara indi. Ancak bir sonuç alınamadı. Kaybolan 2 dağcıyı, bölgede arama çalışmaları sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.