Hava Durumu

Uludağ'da otel işletmecileri tedirgin

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yaklaşık 1.5 aydır kar yağmaması kar kalınlığını 12 santimetreye kadar düşürdü. Tatilciler ve otel işletmecileri, daha rahat kayak yapılması için suni kar atılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2014 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2014 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da otel işletmecileri tedirgin

Kayak sporlarının gözde merkezi olarak bilinen Uludağ, kar sıkıntısı çekiyor. Meteoroloji verilerine göre Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığı 12 santimetreye kadar geriledi. Kış mevsiminin ortasında olunmasına ve yarıyıl tatiline az bir süre kala zirvedeki bu durum, otel işletmecilerini korkutuyor.

Doluluk oranında büyük düşüş yaşanan Uludağ'da pistler de boşaldı. Pistlerde karın kalmaması sebebiyle telesiyejler de çalıştırılmıyor. Çoğunluğu öğrenci olan çok sayıda tatilci, karların bulunduğu bazı bölgelerde kayak yaparak vakit geçiriyor. Bu sene karın yetersiz olmaması sebebiyle rezervasyonları iptal edilen otel işletmecileri ise tedirgin olduklarını söyledi.

"AVRUPADAKİ GİBİ SUNİ KAR GETİRİLMELİ"

Uludağ'da otel işletmeciliği yapan Tan Soğancı, karın yaklaşık 1 aydır yağmadığını ve bunun rezervasyonları olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, "Rezervasyonlar çok düştü. Karın olmaması bizim için en büyük problem. Rezervasyonlarda kar olmaması sebebiyle bir kımıldama yok. Bence farklı çözümler üretilmeli. Mesela Avrupa'da olduğu gibi buradaki pistlere yapay, yani suni kar atılmalıdır. Devlet ve işletmeler bu konuda ortak çalışmalı. Ben bir aydır buradayım. Hiç yağmadı. Buradan ekmek yiyen bir sürü insan var. Kimseyi mutlu etmiyor. Şu an Uludağ'da herkes mutsuz" dedi.

"OTELLER BOMBOŞ, PERSONELE ÇIKIŞLARI BİLE VERİLDİ"

Uludağ'da çalışarak geçimini sağlayan Müslüm Can, "Bildiğimiz kadarıyla bütün otellerdeki rezervasyonlar iptal oldu. Hatta personele bile çıkışları verildi. Müşteri sayısı azaldı. Çalışanların birçoğu sıkıntılı. Pistler hafta içi bomboş, hafta sonu ise sadece öğrenciler dolduruyor. Gördüğünüz gibi her yerde kar eriyor. Okullar tatile giriyor. Avrupa'da suni kar uygulanıyor. Buraya da aynı sistem getirilebilir" şeklinde konuştu.

TATİLCİLER DERTLİ: "SUNİ KAR İSTİYORUZ"

Aslı Üçkardeş, şehir dışından Uludağ'a kayak yapmak için geldiğini dile getirerek şöyle devam etti:
"1.5 aydır kar yağmıyor. İnsanlar kaymakta zorluk çekiyor. Toprak çıktı pistlerde. Buzlanma var. Sakatlıklar oluyor. Otel sahiplerine seslenmek istiyorum. Suni kar makineleri getirilip kayakçılara yarıyıl tatili gelirken güzel günler yaşatabilirler."

"HER YER TAŞ VE TOPRAK"

Kerem Üçkardeş isimli tatilci ise, pistlerde istedikleri gibi kayamadıklarını anlatarak, "Manzara ortada. Her yer taş toprak. Normalde geldiğimizde kar kalınlığı hiç yok. Kaymak çok tehlikeli. Suni kar makineleri getirilebilir. Şu an çözüm olarak köşede biriken karları pistlere seriyorlar. Buzlanma da olduğu için bazı insanlar düşüp yaralandı" dedi.

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ'daki otellerde 7 bin yatak bulunurken, kış sezonunu açan işletmeciler merakla karın yağacağı günü bekliyor. Zirvede karın yağmaması yabancı turistlerin de Uludağ'a gelmesini engelledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.