Hava Durumu

Uludağ'da yaz keyfi başladı

Yaz sıcağında şehirlerde sıcaktan bunalanlar, serin yaylaları ve ormanları meşhur Uludağ’a kaçıyor. Uludağ’da konaklama için 3 alternatif bulunuyor. Kızılay Bursa Şubesi’nin 26 yıldır Çobankaya’da hizmet veren aile kampı, yazın açık olan oteller ve Milli Park Müdürlüğü’nün çadırlı kamp alanları ile bungolovlar bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2012 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2012 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da yaz keyfi başladı
Kızılay Bursa Şubesi Çobankaya kampını 5 Temmuz Perşembe günü hizmete alıyor. 3 öğün kahvaltı ve yemek servisi yapılan kampta 2 veya 3 kişilik barakalarda kalınılıyor. Ortak duş ve tuvaletler kullanılan kampta, asırlık çam ağaçları altındaki şark köşelerinde serin ve keyifli bir tatil geçirmek mümkün oluyor. Kamp Müdürü Beytullah Çimenbiçer, 150 yatak kapasiteli kampın ağustos ayı sonuna kadar açık olduğunu belirterek, “Misafirlerimiz için her gün farklı bir gezi düzenliyoruz. Gece ateş başı keyfi ile misafirlerimize Uludağ’ın bütün güzelliklerini gösteriyoruz. Softaboğan deresinde yüzme imkanı, göller bölgesine ve zirveye çıkma fırsatı sunulan kampta, çocukların eğlenmesi için de değişik sportif faaliyetler var. 6 yaşa kadar çocukların ücretsiz kabul edildiği kampta 12 yaşa kadar gençlere de yüzde 50 indirim uygulanıyor. Yemeklerimiz bol etli olarak hazırlanıyor” dedi.

Kızılay Uludağ kampı için 285 21 67 numaralı kamp telefonundan rezervasyon yaptırılabilir. Uludağ’da yaz döneminde de açık olan oteller var. İkinci bölgedeki Carinna Otel 8 Temmuz’dan sonra misafirlerini kabul etmeye başlıyor. 2 kişilik odada kişi başı 95 lira tam pansiyon plus hizmet veriyor. Yüzme havuzu, fitness merkezi ve sauna hariç hamamı olan otelde tek kişilik oda fiyatı da 150 tl olarak veriliyor. Üç kişilik odalarda 90 liraya konaklanabilirken, yüzde 10 da grup indirimi uygulanıyor.
Milli Park ise, günübirlikçi olarak Uludağ’a girmek isteyenlerden Karabelen’deki kapı da küçük araçlardan 10 TL ücret alıyor. Uludağ Milli Parkı’nın Sarıalan ve Çobankaya’da çadırlı kamp alanları bulunuyor. Günlük çadır yeri kiralama ücreti 10 lira olarak tahakkuk ettiriliyor. Çadır ve konaklama malzemelerinizi getirerek iki bölgede çadırlı kamp yapılabilirsiniz. Elektrik sayacı getirirseniz, elektrikte alabiliyorsunuz. Elektrik kilowatt saat ücreti ise 1 TL gibi fahiş fiyattan ücretlendiriliyor. Sarıalandaki bungolovlar ise 15 günlüğü 900 TL'den kiralanırken, yatak ve yorgan dahil eşyalarınızı kendiniz getirmeniz gerekiyor. 40 yıllık eski barakalar vatandaşlarda ilgi görmemesine rağmen yüksek fiyat verilmesinden dolayı, daha önceki yıllarda nisan ve mayıs aylarında rezervasyonu biten köhne bungolovlarda şimdi yer bulmak mümkün olabiliyor. Bungolovların bu yıl yenilenmesi için açılan ihalenin iptal olması da idarenin beceriksizliği olarak değerlendiriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.